Előzetes letartóztatásba helyezte a Buda-Cash Brókerház egykori vezetőjét pénteken a Budai Központi Kerületi Bíróság - tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség az MTI-t.
Ibolya Tibor fővárosi főügyész közleményében az áll: a bíróság helyt adott a Fővárosi Főügyészség indítványának, és november 2-áig előzetes letartóztatásba helyezte az egykori tulajdonost és vezető tisztségviselőt, akit különösen jelentős kárt okozó csalás megalapozott gyanújával hallgattak ki. A döntést a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye indokolta - olvasható a közleményben.
Hozzátették: ezzel tizenegyre emelkedett a Buda-Cash ügy gyanúsítottjainak száma, közülük négyen vannak előzetes letartóztatásban, a többi gyanúsított szabadlábon védekezik. Közölték: a nyomozást - fokozott ügyészi felügyelet mellett - tovább folytatja a Nemzeti Nyomozó Iroda.
Az Országos Rendőr-főkapitányság csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t, hogy két újabb embert hallgattak ki gyanúsítottként szerdán a Buda-Cash üggyel összefüggésben.
(MTI)