A napokban a kiskunhalasi befogadóállomás migráns lakói agresszívan támadtak a magyar rendőrökre, s mivel nem ez az első eset, a Jobbik halaszthatatlannak tartja a szakszerű, ám mégis markáns beavatkozást - írja közleményében Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke és Suhajda Krisztián, a Jobbik Bács-Kiskun megyei elnöke. Alább a folytatás.
Követeljük a kormányzattól, hogy a lehetőségekhez mérten csökkentse minimálisra az ott szolgálatot teljesítő honfitársainkat érő biztonsági kockázatot, továbbá fedje fel, hogy milyen szándékai vannak az itt elszállásolt migránsokat illetően. A Jobbik arra is kíváncsi, hányan, milyen okokból tartózkodnak a kiskunhalasi táborban, mennyibe kerülnek ők a magyar adófizetőknek, illetve a kabinet és az érintett hivatalok mikor és milyen protokoll szerint kívánják visszaküldeni őket származási országaikba vagy az útjuk során korábban elért biztonságos zónába. A Jobbik ezen felül követeli a hasonló szállók lakott területen kívülre telepítését.
Ismételten felszólítjuk a kormányzatot, hogy a kötelező betelepítési kvóta ügyében fogadja meg a Jobbik tanácsát, s érjünk el egy az aláírásgyűjtéseknél sokkal erőteljesebb országos népszavazást, amely során a magyar nemzet nagy többséggel mondhat nemet a betelepítés minden formájára. Utóbbi hatalmas legitimációs erőt biztosítana nemzetközi téren is. A Jobbik e radikális eszközöktől várja a megoldást, s ezek alkalmazására szólítja fel a kormányzatot is.