A MÖM-hírszolgálat összefoglalója:
Mint sokak számára ismert, több írást is megjelentettünk az orosházi Garzonbérlők házában zajló áldatlan állapotokról. Az alábbiakban a legújabb fejleményekről adunk tájékoztatást.
A MÖM és dr. Szabó Ervin önkormányzati képviselő ráhatására lépéskényszerbe került orosházi városvezetés várva várt első szárnypróbálkozásai, úgy tűnik, a kudarc irányába vezetnek.
Zoom
Az önkormányzat szerződést kötött egy biztonságiszolgáltató-céggel kivonuló szolgálatra (teljesen feleslegesen), és felszereltettek két kamerát is a Garzonbérlők háza földszintjén. Ennek ellenére a jobb érzésű lakók biztonság érzete egy cseppet sem javult. Továbbra is napi szinten folynak, a lakók kedélyállapotát demoralizáló lépcsőházi csatározások, garázdaságok.
A rendőrség ugyan most már gyorsan reagál, és 3 perc alatt a helyszínre érkezik ha bejelentés történik, de a mindenki számára megnyugtató megoldás még nem született meg.
A heti mérleg: megrongáltak egy bejárati ajtót feltételezhetően uzsorások. Továbbra is folyamatos a lármázás, tombolás, több lakó még mindig lépcsőházban éli a „családi” életét és az esti duhajkodás közben előkerült megint egy kés is. Ugye mindenki egy ilyen házban képzeli el a mindennapjait?
Zoom
Az esti balhék leginkább két lakáshoz köthetőek, amelyek lakói a beilleszkedni képtelen cigányság soraiból kerülnek ki. Ők egyébként a városvezetés kedvencei lehetnek, mivel már több bejelentés is érkezett félelemkeltő ténykedéseikről az önkormányzathoz, valamint a rendőrség is folyamatosan hozzájuk érkezik ki, de mégis zavartalanul élhetik az általánossá vált megbotránkoztató életformájukat. Az egyébként szociálisan érzéketlen orosházi önkormányzati többség sajnos az ilyen messziről érkező összeférhetetlen jövevényeket támogatja a valóban rászoruló, jóérzésű helyi lakosokkal szemben.
Jellemzi az értelmi szintet, hogy a Magyar Önvédelmi Mozgalom tagjainak látogatását követően, másnap reggelre rendszerint lenyomják ketchuppal, vagy összefirkálják az egyik látássérült lakó bejárati ajtaját.
Annak ellenére, hogy dr. Szabó Ervin (Jobbik) önkormányzati képviselő január 29-én, megtartott képviselő-testületi ülésen előterjesztett egy többpontos javaslat tervet, ami valóban megnyugtató megoldást hozhatna a lakók életében, a Fidesz-többség nem akar lépni.
A tervezet többek közt tartalmazta a bérleti szerződés módosításait a „jobb érzésű lakók” védelmében és a bérleti jogviszony megszüntetése esetében kényszer intézkedések lehetőségének biztosítását is. Továbbá a házirend kiegészítését a tömblakások speciális együttélési normáit tartalmazó résszel, ami szintén a szerződés részét képezné. Amennyiben ez nem kerül betartásra, az a bérleti jogviszony rendkívüli felmondását eredményezné.
Zoom
Valamint kezdeményezte a Jobbikos képviselő, hogy az indokolatlan zajkeltés, azzal mások nyugalmának zavarása szabálysértési eljárást és a bérleti jogviszony megszüntetését vonja maga után.
Végezetül becsatolta annak a 21 lakónak az aláírását aki vele összhangban a portaszolgálat visszaállítását tartaná az egyetlen megnyugtató átmeneti megoldásnak.
Ne lepődjön meg senki, de a képviselő testületi többség ezt sem támogatja, anyagi kondíciók hiányában.
Vagyis a normál életvitel szerint élők nyugalmára Orosházán továbbra sincs elegendő pénz.
Úgy tűnik a Dél-békési régió kormánypárti,  -közeli képviselői szívesebben áldoznak egy vatikáni közös szilveszterezésre és római belvárosi szállodára.
Ha némi szófordulattal szeretnénk élni akkor zárszóként megjegyezhetnénk, hogy van akinek Róma belvárosa jut osztályrészül, valakinek meg a beilleszkedni képtelen külvárosi roma.
De, hogy az írásunk mégis pozitív üzenettel záruljon a Magyar Önvédelmi Mozgalom a jövő hét folyamán egy hivatalos levélben felajánlja Orosháza önkormányzatának, hogy átmeneti megoldásként térítésmentesen a nap 24 órájában ellátja a portaszolgálatot az orosházi "olajos szállón".
A pénz most már nem lehet akadály!
Kapcsolódó: