A Farkasokhoz tartozott a Jobbik egyik budapesti választókerületi elnöke, Magvasi Adrián, aki egyébként a párthoz közel álló, Alfahír nevű hírportál főszerkesztője. Ezt maga a politikus ismerte el a Faktor nevű online lap megkeresésére. Magvasi a 2014-es európai parlamenti választásokon és a 2015-ös angyalföldi időközi önkormányzati választáson a Jobbik képviselőjelöltje volt, emellett a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnökségi tagja és a Szent Korona Rádió alapítója is. A Faktornak azt írta, már azért nem jár a Farkasok foglalkozásaira, mert nem ér rá.

Részlet a szervezet videójából
A Ripost "leplezte le", hogy a Farkasok nevű - tagjainak ideológiai és harcászati képzést is nyújtó - szervezet több személyi átfedésen keresztül kapcsolódik a Jobbikhoz. A Farkasok vezetője Barcsa-Turner Gábor, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom társelnöke, a Jobbik alkalmazottja. A Farkasok ideológia hátországát a Ripost szerint az Atilla Király Szellemtudományi és Nemzetstratégiai Akadémia intézmény biztosítja, amely vezetője, Baranyi Tibor, Vona Gábor egyik "fő tanácsadója". Ezt Barcsa-Turner tagadta a Faktornak.
A Farkasok állításuk szerint csupán egy „airsoft-sporteszközökkel gyakorlatozó ifjúsági szervezet”, de kiképzésüket vezetőjük szerint egykori katonák is segítik. A Faktor által megkérdezett alkotmányjogász, ifjabb Lomnici Zoltán (tudják, a hanukázó, antirasszistadíjas ex-LB-elnök  Lomnici Zoltán fia - a szerk.) szerint egy ilyen szervezet működése már akkor is törvénysértő lehet, ha csupán azt a látszatot kelti, hogy a törvényes hatalmat képviseli. Mirkóczki Ádám Jobbik-szóvivő szerint a pártnak nincs köze a Farkasokhoz.

Részlet a szervezet videójából
"Igazi nagybetűs Férfiakat ismertem meg ott"
Mirkóczki meglepődött – „most hallom először” - hogy a Jobbikhoz kötődő Alfahír.hu főszerkesztője, a párt egyik budapesti választókerületi elnöke (Budapest 07. OEVK.), a HVIM elnökségi tagja, Magvasi Adrián is kapcsolatba hozható a Farkasokkal. Mirkóczki korábban azt mondta: legyen akár a Farkasok tagja Vona Gábor, vagy ő maga, a „szabadidős tevékenységét soha senkinek” nem vizsgálták.

Magvasi Adrián
A lap megkérdezte Magvasi Adriánt is a Farkasokkal való kapcsolatáról. Az Alfahír főszerkesztője csak úgy járult hozzá válasza közzétételéhez, ha a faktor teljes terjedelmében közli:
Jelenleg nem vagyok a tagja, de 2012-2013 körül részt vettem a szabadidőmben több önképző foglalkozáson is a Farkasoknál, azóta azonban az időmbe ez nem fér bele. Sem akkor, sem azóta nem tapasztaltam semmilyen törvénytelenséget a Farkasok működése kapcsán. Nagyon sok jó tapasztalattal gazdagodtam a programok során, igazi nagybetűs Férfiakat ismertem meg ott, akikkel együtt lehet, hogy nem hétköznapi, de legalább a saját komfortzónánk elhagyására irányuló foglalkozásokat végeztünk. Nem ártottunk senkinek, legfeljebb csak a saját kényelmünknek. Nagyon remélem, hogy a Farkasokhoz hasonló számtalan airsoftos és hagyományőrző csapat tagjai számára mielőbb lehetőséget biztosít a kormány, hogy intézményes keretek között is megismerkedhessenek a honvédelmi alapismeretekkel, és kipróbálhassák magukat a szakállas nők korában valóban férfias tevékenységekben is. Úgy gondolom, hogy egy olyan világban, ahol ember embernek a farkasa, a politikai élet tele van báránybőrbe bújt farkasokkal, akkor jobb, ha őszintén farkasszemet nézünk azzal, hogy veszélyes felelőtlenül farkast kiáltani. Mindazonáltal pedig bízom benne, hogy egyre többen átlátnak azon, ha egyesek izzadtságszagúan próbálják lejáratni a számukra nem szimpatikus embereket, szervezeteket vagy a kormánypártok egyetlen kihívóját. Természetesen az alaptalan rágalmak, hazugságok terjesztőivel nem tudunk mit tenni a sajtópereken kívül, nehéz ugyanis a bárányt a farkassal összebékíteni. Winter is coming, a kutyák ugatnak.
(Faktor nyomán)
Kapcsolódó: