Migránsok zaklatták az utasokat egy vonaton Budapesten, a Déli pályaudvaron – adta hírül hétfőn az M1 Híradója. A kontinenshódítók hangoskodtak, sértegették az utasokat, két lányt pedig fizikailag is zaklattak.
Amikor a kalauznő megpróbálta rendreutasítani őket, őt is inzultálták - hangzott el az M1 18 órai Híradójában.
A fiatal jegyvizsgáló menekülni akart, de elállták az útját és közben szóban és tettleg is megalázták.
A Híradó értesülései szerint a migránsok a bicskei befogadóállomás lakói.
A rendőrség garázdaság miatt nyomoz. A csoport hangadója, Mohamed Ahmed Mohamed (persze, és fogadjunk, hogy január elsején született - a szerk.) 24 éves szomáliai állampolgár, ellen elfogatóparancsot adtak ki.
A nyomozók vizsgálják, hogy "Mohamed Ahmed Mohamed" nem gyanúsítható-e esetleg ennél súlyosabban minősülő bűncselekménnyel, például közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, vagy személyi szabadság megsértése bűntettével. Ha igen, akkor nem kettő, hanem öt, év börtönre számíthat.
A híradós összeállítás - remélhetőleg csak feledékenységből - nem említi, hogy mikor történt az icidens, viszont több mint érdekes, hogy a Jobbik pont a napokban követelt választ a Belügyminisztériumtól egy kísértetiesen hasonló ügyben.
A nemzeti párt konkrétan az után érdeklődött, hogy miért nem történt intézkedés a Déli pályaudvaron egy jeggyel nem rendelkező migránsgaleri esetében, akik egy vonaton a hölgy utasoknak szeméremsértő ajánlatokat tettek, illetve fogdosták is őket. Az ominózus eset még február 28-án történt. Két kérdés tehát adott: ezt az esetet sikerült eddig - német mintára - a szőnyeg alá söpörni, vagy lassan kis hazánkban is megszokottá válnak az Európa-idegen vademberek támadásai?
Frissítés: A februári esetet titkolták eddig - nem az első eljárás a négerek ellen
Migránsok zaklatták február végén egy vonat utasait és kalauznőjét a budapesti Déli pályaudvaron, a rendőrség az eset miatt egy 24 éves szomáliai férfit keres garázdaság miatt - közölte az M1 aktuális csatorna híradójára hivatkozva az MTI.
A híradóban elhangzott (a fenti felvétel szerint nem hangzott el, hanem elsunnyogták az időpontot - a szerk.): február 28-án "négy-öt, észak-afrikai kinézetű migráns" szállt fel a Győrbe induló vonatra, ahol hangoskodtak, sértegették az utasokat, akik közül két nőt szóban és fizikailag is zaklattak.
"Amikor a kalauznő megpróbálta rendreutasítani őket, őt is inzultálták" - számolt be a csatorna, hozzátéve, a fiatal jegyvizsgáló menekülni akart, de elállták az útját és közben szóban és tettleg is megalázták.
Az M1 úgy tudja az esetnek több szemtanúja is volt, és a történteket a kocsiban lévő biztonsági kamera is rögzítette.
Nem az első eljárás a négerek ellen
Elhangzott az is, a rendőröknek később sikerült azonosítani a csoport tagjait. Kiderült, hogy az utasokat és a kalauznőt zaklató migránsok valamennyien a bicskei befogadóállomás lakói, akik ellen már korábban idegenrendészeti eljárás indult.
A rendőrség arról tájékoztatta az M1-et, hogy az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) garázdaság miatt büntetőeljárást indított a csoport hangadója, Mohamed Ahmed Mohamed 24 éves szomáliai állampolgár ellen. A rendőrség a férfi ellen március 2-n elfogatóparancsot adott ki, továbbá vizsgálja, hogy a szomáliai férfi nem gyanúsítható-e közfeladatot ellátó személy elleni erőszak vagy személyi szabadság megsértése bűntettével - hangzott el a híradóban.
2. frissítés: nem Pintéren múlt
Sneider Tamás, a Jobbik és az Országgyűlés alelnöke Köln után Budapesten is eltitkolják a migránsok által nők ellen elkövetett bűncselekményeket? címmel intézett írásbeli kérdést Pintér Sándor belügyminiszterhez 2016. március 9-én, március 11-én pedig közleményben szólította fel a Belügyminisztériumot, hogy szerezzen érvényt a hatályos jogszabályoknak, vizsgálja ki a február 28-án a Déli Pályaudvaron történteket, mikor bevándorlók nőket inzultáltak.
"Intézkedjen a történtek legalább utólagos, teljes körű kivizsgálása iránt, beleértve a MÁV birtokában lévő videofelvételek beszerzését és kielemzését, a szemtanúk beazonosítását és tanúként történő kihallgatását, végül az érintettek felelősségre vonását és az ügy eltussolása helyett a sajtó tájékoztatását!" – fogalmazott Sneider Tamás a közleményében.
A Belügyminisztérium ezért kénytelen volt a történtek után mintegy két héttel foglalkozni a felháborító esettel, A sajtó persze nem említi, hogy a Jobbik határozott fellépése nélkül az elkövetők megúszták volna. Másként fogalmazva: ez sem Pintér Sándoron múlott...
(Kuruc.info - Híradó nyomán)