A sok milliárdos letelepedési bizniszben nem maradt olyan főszereplő, akit ne lehetne kapcsolatba hozni Habony Árpáddal. Különösen az a grúz-izraeli csapat áll közel hozzá, amely az oroszok magyarországi bevándoroltatásához biztosítja az infrastruktúrát - írja a Válasz.hu a fent látható címmel.

Eddig egyszer sem kérte ki magának az Országgyűlés gazdasági bizottsága, hogy a második legaktívabb letelepedésikötvény-forgalmazó, az oroszokra és más exszovjetekre rástartoló VolDan Investments egy liechtensteini strómannal „takarja el” a tényleges haszonhúzókat. A Heti Válasz a végére járt a titoknak: létezik egy Tbilisziből Tel-Aviv környékére, majd Budapestre származott üzletember, Shabtai Michaeli, aki szinte az összes itteni vállalkozásában ugyanezt a liechtensteinit „használja” néveleges tulajdonosnak.
Mi több, a belvárosi Bécsi utcai irodájának belső – közterületről nem látható – postaládáján ott is virít a VolDan-felirat a többi cégnév mellett. Michaeli azonban nem egyedüliként képviseli a piacon a grúz–izraeli vonalat; a fővárosi metrókijárók Princess pékségeit összefogó társaságot közösen igazgatja a hasonló indíttatású Michael Gagellel (az alábbi fényképen "Andy" Vajna és Habony Árpád társaságában).
Zoom
A Princess-tulajdonosokra egyébként 2010 előtt maga a fővárosi Fidesz ütött SZDSZ-es billogot; a mai kormánypárt sikeresen fúrt meg két olyan BKV-s ingatlanügyletet, melyen egy Michaelihez tartozó kft. és egy Gagel-féle társaság százmilliókat kereshetett volna.
Összefoglalva: az oroszok tömegeit beszállító VolDan – annak ellenére, hogy liechtensteini tulajdonúnak tünteti fel magát – valójában a Gagel–Michaeli-kör infrastruktúráját és embereit használja a letelepedési bizniszhez.
Hogy ennek a grúz-izraeli csapatnak milyen bizonyítható kapcsolata van Habony Árpáddal, illetve a Rogán és a Vajna családdal, egyebek mellett ez is kiderül a március 17-i Heti Válaszból. Ha valaki beküldi a szkennelt cikket, megköszönjük.
Kósa Lajos egyébként nemrég azt nyilatkozta, Habony egy életveszély: