Göncz Árpád egykori köztársasági elnökről neveznek el egy új városrészt a XIII. kerületben - döntött a Fővárosi Közgyűlés szerdán.
Zoom
Az elfogadott előterjesztés szerint a XIII. kerületi önkormányzat kezdeményezte, hogy egy új városrészt Göncz Árpád városközpontnak hívjanak. A városrész Angyalföld és Vizafogó területének átalakításával, a Váci út és a Róbert Károly körút kereszteződésének környékén jönne létre.
A javaslat többi pontját az előterjesztő visszavonta, így azt is, amely arra irányult, hogy Mádl Ferencnek a Hegyalja út átnevezésével állítsanak emléket.
A javaslatot 25 igen szavazattal, 1 ellenében támogatta a testület.
Tarlós István főpolgármester azt mondta, a Hegyalja út elnevezését Mádl Ferencről olyan mértékben "betámadták", hogy az egykori államfő özvegye belebetegedett, és egyelőre hallani sem akar semmiféle elnevezésről. A főpolgármester hozzátette: "gratulál" annak, aki kitalálta a támadást.
Korábban írtuk: Két egykori köztársasági elnökről nevezhetnek el budapesti közterületeket.
A Fővárosi Közgyűlés jövő szerdán dönthet arról, hogy Göncz Árpád nevét egy új városrész viselje majd a XIII. kerületben, Mádl Ferencnek pedig a Hegyalja út átnevezésével javasolnak emléket állítani.
A Bagdy Gábor és Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettesek által jegyzett előterjesztésben az olvasható: a XIII. kerületi önkormányzat kezdeményezte, hogy egy új városrész viselje Göncz Árpád nevét, "Göncz Árpád városközpontnak" hívják.
A városrész az Angyalföld és Vizafogó városrészek területének átalakításával, a Váci út és a Róbert Károly körút kereszteződésének környékén jönne létre.
Mádl Ferencnek az I., a XI. és a XII. kerületeken áthúzódó, jelentős közlekedési útvonalnak számító Hegyalja út átnevezésével javasolnak emléket állítani.
(MTI)
Kapcsolódó:
További kapcsolódók: