Újabb darabbal gyarapodik Mészáros Lőrinc cégbirodalma: Mészáros M1 Autókereskedés néven új üzletbe fog Felcsút polgármestere - írja a HVG.
Az új céget nemcsak közvetlenül, magánszemélyként tulajdonolja a csodapolgármester, hanem családi vezércége, a Mészáros és Mészáros Kft. is tag a vállalkozásban. A 3 millió forinttal induló cég telephelye is Felcsúton lesz.
Vett egy Habsburg-kastélyt a Mészáros Lőrinc vezette felcsúti alapítvány
Alapítványé lett az Alcsúti Arborétumban található Habsburg-kastélyegyüttes egyik darabja, a kiemelt műemléki védettségű Mosóház.
A klasszicista ingatlant decemberig a Henryk Marian Andrew Bukowski tulajdonában álló Artemis Ingatlankezelő és Szolgáltató Kft. birtokolta, s ennek 3 millió forint névértékű, 100 százalékos üzletrészét szerezte meg – a cégdokumentumok szerint – 70 millió forintért a felcsúti focifellegvárat menedzselő alapítvány. Az Artemis nem mutatott nagy aktivitást az elmúlt években: 2014-ben az árbevétele 350 ezer, adózott eredménye pedig 105 ezer forint volt. A felcsúti alapítvány első ténykedéseként az Artemist nonprofit kft.-vé alakította, székhelyét pedig a fővárosból áttette Felcsútra, a Fő utca 176.-ba. Ez a székhelye az alapítványnak, valamint a tulajdonában álló Puskás Ferenc Sport Hotel Nonprofit Kft.-nek, a Puskás Futball Club Kft.-nek és a Pro-Kvóta 2004 Nonprofit Kft.-nek is. Utóbbi, a felcsúti kúria megvételére létrejött cég az egykori Töröcskei-birodalomból, adományként került az alapítvány tulajdonába - írja a lap.