A 2-es és a 4-es metró vonalán közlekedő Alstom metrókocsik korábban is gyanús szerződéseiről nemrégiben kiderült, hogy 2,2 milliárd forintnyi kenőpénz vehetett részt az üzletben - írja közleményében Staudt Gábor, a Jobbik frakcióvezető-helyettese és Tokody Marcell Gergely, a Jobbik fővárosi képviselője. Alább a folytatás.
A fideszes ígéretek ellenére 2010 óta nem történt elszámoltatás, ezért nem volt átfogó vizsgálat és felelősségre vonás az Alstom-ügyben sem. A Jobbik úgy az Országgyűlésben, mint a Fővárosi Közgyűlésben számos alkalommal követelte a beharangozott elszámoltatást, amely mindeddig a Fidesz üres választási ígérete, semmi több.
Joggal merül fel a kérdés: ha egy brit nyomozó hatóság fényt derít a korrupcióra, akkor hogyan lehetséges, hogy Magyarországon semmi nyoma vizsgálatnak, illetve felelősségre vonásnak? Talán kéz kezet mos Alstom-ügyben is?
Polt Péter legfőbb ügyészhez írásbeli kérdést intézünk annak érdekében, hogy adjon választ a fenti kérdésre. Ha a Jobbik a választók akaratából bizalmat kap, akkor minden olyan közfeladatot ellátó döntéshozót el fog számoltatni, aki az adófizetők pénzével visszaélt.