Tompa László, Pro Körmend Városszépítő Egyesület önkormányzati képviselője az MTI-nek pénteken azt mondta: fültanúja volt szerdán, amint a rendészeti szakközépiskola ügyeletes tiszthelyettese azt jelenti a felettesének telefonon, hogy a migránsok "berúgták" a tornacsarnok ablakát.
Az atv.hu csütörtökön azt írta, hogy szerdán a befogadóállomáson - amelynek egyik oldala közvetlenül szomszédos a rendészeti szakközépiskola sportcsarnokának üvegfalával - migránsok "a junior-serdülő leánycsapat edzését kezdték el tanulmányozni, az iskola ügyeletes tisztje kiment hozzájuk, és távozásra szólította fel őket, amelynek eredményeként az egyik férfi berúgta az ablakot". Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón közölte: Orbán Viktor miniszterelnök a szükséges intézkedések azonnali megtételére kérte Pintér Sándor belügyminisztert az ügyben.
Zoom
Tiborcz János hazudik - kölni kollégáitól, de belügyminiszterétől is elleshette
A Vas megyei rendőrfőkapitány csütörtök délután viszont azt hazudta, nem történt semmiféle, a migránsokkal összeköthető erőszakos cselekmény Körmenden, alaptalanok azok az állítások, amelyek egy internetes hírportálon megjelentek. Tiborcz János közölte: betört a rendészeti szakközépiskola egyik ablaka, de arra nincs semmiféle bizonyíték, hogy migránsok törték volna be és szándékos rongálás történt volna. Szabálysértési ügyben folyik a rendőrségi vizsgálat ismeretlen tettes ellen - fűzte hozzá.
Bebes István (Fidesz-KDNP) polgármester pénteken tovább tódított: felszólította a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságot arra, vizsgálja ki minden részletre kiterjedően a történteket, de azt is derítsék ki, hogy ki lehetett a forrása azoknak "a valótlan tartalmú információknak", amelyek a sajtó egy részében megjelentek.
Tompa László önkormányzati képviselő az MTI-nek elmondta: szülőként ment be a rendészeti szakközépiskolába szerdán, ahol gyermeke a junior női kézilabda csapat tagjaként éppen edzésen volt.
"A migránsok berúgták az ablakot"
"Aggódó szülőként a főbejáraton mentem befelé, ott ahol a sportolók is bejárnak, amikor azt tapasztaltam, hogy jön velem szembe az ügyeletes tiszthelyettes, aki gőzerővel telefonált" - mondta. Hozzátette: a migránsok elhelyezési területe felől érkezett, telefonon éppen jelentett - a beszélgetés alapján vélhetően ezredesi beosztásban lévő - felettesének.
A képviselő közölte: miután a tiszthelyettes befejezte a telefonálást, mivel ismerték egymást, neki is megerősítette, hogy a migránsok berúgták az ablakot.
Zoom
Természetesen a körmendi tábor is nyitott, ki-be sétálgathatnak a szerdai "lánytanulmányozás" után is
Faragó András, a Körmendi MDTE sportegyesület elnöke az MTI-nek elmondta: szerdán nem volt ott az edzésen, így ő is csak lánya és a csapat néhány tagjának elmondásából ismeri a történetet. Neki azt mondták, hogy az edzés már jó ideje folyt, amikor hangos csörömpöléssel betörött az ablak, feltételezésük szerint valaki berúghatta.
Hozzátette: azért gondolja, hogy berúgták és nem egyszerűen betörött, mert az ablak elég alacsonyan van, de az is elképzelhető, hogy "kívülről leültek a párkányára és nekitámaszkodtak". Faragó András közölte: információi szerint a sportoló lányok ezután az öltözőbe mentek, majd együtt elhagyták a csarnok épületét, közben nem találkoztak migránsokkal. Hozzáfűzte: úgy tudja, hogy egy segítő, aki a rendészeti szakközépiskola alkalmazottja és mindig rendelkezésre állt, amikor edzettek a csarnokban, jelezte az esetet az ügyeletesnek, de arról nem tud, hogy előzőleg bárki beszélt volna migránsokkal.
Az egyesületi elnök szerint "nem szerencsés", hogy a migránsok elszállásolási helyéhez ilyen közel van a tornacsarnokhoz, szavai szerint célszerű lenne azt egy kerítéssel elválasztani a csarnok épületétől, valamint a nagyobb biztonság érdekében az átláthatóságot is meg kellene akadályozni. Szólt arról is, egyelőre nem lát lehetőséget arra, hogy a női csapat edzéseit máshol tartsák meg.
(MTI nyomán)
Előzmények:
Kapcsolódó: