A Jobbik élére frissen újraválasztott Vona Gábor az Inforádió Aréna című műsorában keményen beleszállt Orbán Viktor miniszterelnökbe, és ezen kívül is volt még pár érdekes megjegyzése.
Orbán Viktorról: „Egyszerűen, mint magyar állampolgár is föl vagyok háborodva, hogy egy kormány ilyen mértékben korrupt, és hogy azt látom, hogy Orbán Viktor a harmadik miniszterelnöksége során már igazából kiégett politikai tevékenységeit illetően, és már semmi más nem motiválja, mint a szerzési vágy, és ahogy ott az Országgyűlésben is próbálgattam őt kérdezgetni, úgy tűnik, hogy különféle embereken vagy csatornákon keresztül ami őt igazából motiválja, még a labdarúgáson kívül, az a korrupció."
Schiffer Andrásról: „Sajnálom azt, hogy Schiffer András lemondott tegnap, mert én arra gondoltam, arra számítottam, és benne láttam ebben a partnert, hogy nagyon súlyos vitákat folytatva egymással (...) de azért mégiscsak együtt fogjuk leváltani (...) a XX. századot Magyarországon és hozzuk el a XXI. századi politikát."
A Simicska Lajossal való találkozásról: „Hát igen, ez nagyon izgatta a sajtót. Hozzáteszem, nekem is nagyon izgalmas volt ez a találkozás. (...) Tehát ott azért egy első találkozás – tíz percet, tizenöt percet maximum, amit beszélgettünk. Nem is egyedül voltam egyébként az asztalnál. Tehát nem úgy kell elképzelni, hogy kimentünk a hajó külső részére ketten és akkor összedugtuk a fejünket, hanem egy asztalnál ott ültünk többedmagunkkal, és amire én kíváncsi voltam, az ő szakítása a miniszterelnökkel. Ez az, ami engem izgatott, ennek a miértje, mikéntje, oka, hatásai. "
A Simicska-média támogatásáról: „Simicska Lajosnak a médiabirodalma (...) az elkezdett szabad sajtóként működni. (...) Ugye jelen pillanat a Hírtévére nem mondom, hogy én minden nap járok, mert nem igaz, de hogy bizonyos időközönként, hogyha valami fontos van körülöttünk, meghívást kapok. (...) Hogy az az ő fejében ez mit jelent, egyáltalán az ő fejéből pattant-e ki, hogy engem a Hírtévébe meg lehet hívni, azt én nem tudom, de ennyit érzékelek."
A Kuruc.infóról és a Betyárseregről: „A Kuruc.info, az tőlünk teljesen függetlenül működő portál. (...) A Kuruc.infón megjelentekért nem tudok felelősséget vállalni. Sokszor, többször is elmondtam azt, hogy az a fajta hangnem, ami ott megjelent bizonyos kérdésekben, az számomra is vállalhatatlan, még akkor is egyébként, hogyha ezen a portálon a hangnemet félretéve tényleg megjelentek olyan dolgok, amik, mondjuk sehol máshol nem jelentek volna meg egyébként. A Betyársereggel semmi dolgunk."
A női szavazókról: „Amíg korábban a Jobbikra az volt jellemző, hogy egy ilyen észak-kelet-magyarországi tesztoszteronpárt – talán így is hívta az egyik politikai elemző –, ma már azt látjuk, hogy a hölgyek körében, az idősek körében, a Dunántúlon és most már egyre inkább a városokban, a nagyobb városokban is kezd megerősödni. (...) Olvastam nemrég egy elemzést, ami arról szólt, hogy az elmúlt fél évben a Jobbikhoz érkezett szimpatizánsoknak már többsége nő, ami egy egészen új jelenség. A Jobbikban mindig felülreprezentált volt a férfiszimpatizánsoknak a száma."
A kvótanépszavazás kockázatáról, ha érvénytelen lesz: „...félek, ilyen bekövetkezhet, és Brüsszel azt fogja mondani, hogy na hát akkor Magyarországra mégiscsak jöhet a kvóta. Tehát én szeretném fölhívni Orbán Viktornak és a Fidesznek is a figyelmét, hogy az ő felelősségük, hogy a népszavazás sikertelensége adott esetben visszafelé sülhet el."
A Jobbik külföldi finanszírozásáról: „Semmilyen ország nem finanszírozza a Jobbikot, és én azt tudom mondani mindenkinek, hogy a Jobbik soha nem fogadott el semmilyen külföldi szervezettől, államtól, személytől politikai támogatást, és nem is fog."
Oroszországról és az USA-ról: „...ahol elefántok szeretkeznek, ott nem jó fűnek lenni. És hát lényegében az orosz-amerikai konfliktusnak vagyunk itt az elszenvedői, ahol Oroszország és az Egyesült Államok a két elefánt, mi meg vagyunk a fű. (...) Oroszországot sem tudjuk eltenni innen több ezer kilométerrel odébb, tehát Oroszország itt van, mindig is itt volt, és pontosan a Jobbiknak a külpolitikai doktrínája az, hogy Magyarország geopolitikai fekvéséből fakadóan egy kényszerpályán van."
A NATO-ból való kilépésről: „Én tudom, hogy mi a NATO tagjaként az Egyesült Államok szövetségesei vagyunk, és én magam is úgy gondolom, hogy most a NATO-ból való kilépés, az egy öngyilkos játék lenne. Azért Ukrajnának a helyzetét valóban érdemes figyelni.″
(Index nyomán)
Az Inforádió teljes interjúja:
1. rész
2. rész