A Vizoviczki-ügy negyedrendű vádlottja több órán át beszélt kendőzetlenül az N1TV-nek adott exkluzív interjúban arról, hogyan működött a diszkópápa birodalma hosszú éveken át az önkormányzatok és a rendőrség asszisztálásával. A sorozat második részében arról beszél, hiába említette többször is kihallgatásán Rogán Antal nevét, sőt meg is kérdezte az őt kihallgató ügyésztől, hogy a politikusból mikor lesz gyanúsított, a hatóság embere kinevette őt.
Vizó vádalkuajánlatából: a 2010 után történtekről "soha nem szeretnék beszélni politikai elkötelezettségem, és az ország kormányzati stabilitásának megőrzése miatt"
Nyomozati alkut akart kötni Vizoviczki László a Központi nyomozó Főügyészséggel még 2013. szeptemberében, amikor épp házi őrizetben volt. A maffiózó többek közt születendő gyermekére hivatkozva azt ajánlja az ügyészeknek, hogy büntetlenség, letöltöttség vagy felfüggesztett kiszabása esetén kitálalna. Mint fogalmaz, többek közt információkkal tudna szolgálni egy országgyűlési képviselő-polgármesternek adott rendszeres, nagy összegű kenőpénzről.
Zoom
Az alkuból kiderül, hogy korábban, 2013. tavaszán már adott át ügyeket az ügyészségnek, amelyek kivétel nélkül a 2002-2010 közötti MSZP-s vezetésről szóltak. Ezek miatt azonban soha nem indult büntetőeljárás.
Zoom
Zoom
Az alkuajánlatban többször fenyegető hangnemben szól az ügyészséghez Vizoviczki. Megemlíti például, hogy bár eddig csak a szocialisták időszakáról beszélt, de sok információval rendelkezik a 2010 után történtekről is. Erről azonban mint fogalmaz: „soha nem szeretnék beszélni politikai elkötelezettségem, és az ország kormányzati stabilitásának megőrzése miatt. (…) Ezért tisztelettel kérem a Tisztelt Ügyészséget ne kelljen ezen ügyeket is beemelni jelen ügyem rendezése érdekében. Én nagyon nem szeretném ezt tenni, de mindenki megérheti, hogy az ország sorsáért való aggódásomat és politikai elkötelezettségemet egy ponton meg fogja haladni gyermekeim felnevelésében való részvételem igénye.”
Zoom
(Az N1 által közzétett teljes vádalkuajánlat itt olvasható.)
Frissítés: Feljelentést tett a Miniszterelnöki Kabinetiroda, de nem saját vezetője ellen
A Jobbik az N1 televízió videójában elhangzott, Rogán Antalt, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjét érintő vádak tisztázását várja a kormánytól. Szilágyi György országgyűlési képviselő szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, súlyos vádak hangzottak el a videóban - írja az MTI.
A jobbikos politikus szerint ha egy miniszter alvilági emberekkel üzletel vagy tart kapcsolatot, az azt jelenti, hogy “Magyarországnak jelen pillanatban maffiakormánya van”. Értékelése szerint ez nemzetbiztonsági kockázatot is jelent, mivel a kormány zsarolhatóvá válik.
Szilágyi György a legnagyobb problémaként hivatkozott arra, hogy sem az ügyészség, sem a szakszolgálatok nem vizsgálódnak a kérdésben, az általuk korábban kezdeményezett parlamenti vizsgálóbizottság tárgysorozatban vételére pedig két hete nem jelöltek ki parlamenti bizottságot.
Az esetre a Miniszterelnöki Kabinetiroda közleményben reagált, melyben azt írják: a videó egy arctalan hazugság és a videóban szereplő névtelen, arctalan személy egyetlen szava sem felel meg a valóságnak. Közleményük végén hozzátettek, az ügyben szerdán, azonnali hatállyal feljelentést tettek.