Megszólalt a TV2 Tények című hírműsorában annak a 15 éves fiúnak az édesapja és nagymamája, akit a pénteki müncheni lövöldözésben ölt meg Ali David Sonboly. A férfi azt mondta: nem kér kártérítést, mert az nem hozza vissza a fiát. Egyetlen dolgot szeretne: Magyarországon eltemetni a fiát.
Zoom
Rafael István azt mondta: nagyon sok mindent nem ért. Egyrészt nem tájékoztatták őket arról, hogy a fiukat megölték. Szombaton a család Münchenbe utazott, mert a fiú nem adott életjelet magáról. Ott közölték velük, hogy meghalt a 15 éves gyerek. Másrészt
nem engedték, hogy azonosítsák a gyereküket.
Azt sem érti, hogy miért jelentek meg olyan információk, hogy a fiú kettős állampolgárságú, ugyanis ez nem igaz. Robertó magyar állampolgár volt, csak az édesanyjával élt Münchenben. Azután költöztek oda, miután elvált az édesanya és az édesapa.

Amikor kiért a család, a fiuk már a ravatalozóban volt, felöltöztetve. Az édesapa azt mondta: olyan volt, mintha már temetni akarnák.
Az apa úgy tudja: azért ment oda a fia, mert a merénylő feltört egy Facebook-oldalt, és azt hirdette, hogy aznap ingyen adja a hamburgert. Így csábította oda a fiatalokat.
Az édesapa úgy tudja, hogy a merénylő odament a fiához, és közelről lőtte fejbe – ahogy mondta, lényegében kivégezte. Raffael István nem kér kártérítést semmiért. Annyit kért a konzultól – akinek nagyon hálás –, hogy magyar földön temethesse el a fiát.
Videó itt.
(Origó nyomán)