Három-négy hónap múlva szolgálatba állnak a határvadászok a déli határ mentén - hangzott el az M1 aktuális csatorna vasárnapi Híradójában. Viszont a kormány azt is tervezi, hogy civil biztonsági szolgálatokat vonjon be a gúnyhatár védelmébe. Ez lehet, hogy nem költséghatékonyabb, mint mondjuk a határőrség visszaállítása, de így a munkával együtt a ráfordított összegeket is "ki lehet szervezni".
Az M1 információi szerint a háromezer határvadász kiképzése több lépcsőben zajlik, és később alkalmasak lesznek egyebek mellett bűnügyi, közrendvédelmi és közlekedésrendészeti szolgálat ellátására is. Tasnádi László, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára a hírműsornak azt mondta, a háromezer embert kimondottan a határ védelmére veszik fel, ők a készenléti rendőrség állományába tartoznak majd és az érintett megyékbe telepítik őket - írja az MTI.
Zoom
A kormány az M1 Híradója szerint azt is tervezi, hogy a civil biztonsági szolgálatok bevonásával is erősíti a védekezést.
A határőrség viszaállításának kézenfekvő ötletéről továbbra sem akar hallani tehát a kormány. Sőt arra is készek, hogy civil biztonsági őröket küldjenek a gúgyhatárra. Nem lennénk persze meglepve, ha az őrző-védő cégekkel felvértezett haverok már fényesítenék a securitys jelvényt. Az már nyilván csak puszta véletlen, de mindenképpen pikáns, hogy Pintér Sándor excégének - bár még mindig közeli érdekeltségének - neve pont Civil Biztonsági Szolgálat Zrt.
(Kuruc.info)