A Jobbik a mai napon közleményt kívánt megjelentetni az MTI Országos Sajtószolgálatán keresztül az EU-s források korrupciógyanú miatti esetleges befagyasztásának kérdésében A Fidesz korrupciós terrorizmusa veszélyezteti hazánk gazdasági biztonságát címmel. A közleményt valamennyi hazai sajtóorgánum címére elküldték.
A távirati iroda a közleményt az alábbi ürüggyel utasította vissza: „a FIDESZ, mint jogi személy, szintén jogosult a személyiségi jogának védelmére, és álláspontunk szerint a »korrupciós terrorizmusa« és »a Fidesz regnálása alatt még azt a pénzt is ellopják, amit a korrupció megfékezésére kellene költeni« szövegrészek sértik a FIDESZ, mint jogi személy személyiségi jogait”. (Ennyire tudnak helyesen írni a Talmudista Irodánál - a szerk.)
Bár szerintünk az MTI állásfoglalása jogilag nem áll meg, de készséggel elhisszük, hogy az érvelés „politikailag érvényes”, ezért természetesen mi kérünk elnézést a Fidesz nevű hiperérzékeny jogi személytől - áll a Jobbik közleményében.
Erről a szövegről lett volna szó eredetileg:
A Fidesz korrupciós terrorizmusa veszélyezteti hazánk gazdasági biztonságát
Magyarország az a hely, ahol a Fidesz regnálása alatt még azt a pénzt is ellopják, amit a korrupció megfékezésére kellene költeni. Brüsszeli források szerint az uniós pénzek irányítási és kontroll mechanizmusairól szóló jelentésben súlyos megállapítások szerepelhetnek: nem teljesül a pályázatok befolyástól mentes, független döntéshozatalának követelménye, vagyis a pénzeket zömmel egy előre meghatározott kör nyerheti el. Így az is könnyen előfordulhat, hogy Orbán Viktor korrupciós terrorizmusa miatt Magyarország elesik a strukturális és kohéziós pénzektől, több ezer milliárd forinttól.
A Jobbik számtalanszor felhívta a figyelmet arra, hogy a Fidesz az uniós forrásokat is saját oligarcháinak fizeti ki, és ez már nemcsak a magyar adófizetőknek, hanem a brüsszeli döntéshozóknak is szemet szúr. Úgy véljük, Orbán Viktor szűk körének korrupciógyanús gazdagítása helyett a hazai kis- és középvállalkozásokat, az általuk végzett kutatást, fejlesztést és innovációt kellene támogatnunk. A Fidesz-féle korrupciós terrorizmus megfékezése érdekében pedig elengedhetetlennek tartjuk egy pártoktól független korrupcióellenes ügyészség felállítását.
Bana Tibor országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Európai Ügyek Bizottsága alelnöke