Összegzés: Kijelenthetjük, hogy a mai este a vártnál jobban sikerült. A Fáber Károly, Gonda László és társaik mellébeszélését megunt fiatalok kiváltak a Szabadság téri birkanyájból és végigsétálva a Belvároson hülyét csináltak az ávósokból. Négy hazafit sikerült ugyan lefogni, ám az a tény, hogy a többi tüntető sikeresen felszívódott, nem kis gondot okozva ezzel a fejvadász pribékeknek jelzi, hogy az elmúlt év tréningjei nem voltak hiábavalóak, ellentétben az ÁVH felfegyverzésére elköltött milliárdokkal. Három rendőrautó összeütközött, mivel vezetőik azt bámulták, hogyan üldözik a mieinket. A villámgyorsan többszáz főre felduzzadt tömeg üzente: szép számmal vannak itt még olyanok, akik a tettet választják és nem a rózsaszín álmokat kergető juhászok békés megoldásait. Ők a mai nap igazi hősei. A Kuruc.info hírportál értesülései szerint a szájtépő birkanyájból kivált egy nem is kis számú tömeg, és átvonult a Belvároson. A Magyar Gárda sem tegnap, sem ma este nem volt jelen, legalábbis nem szervezett formában, egy másik Gárda a nemrégiben alakultak közül viszont igen. Az impotensnek bizonyult önjelölt nemzetmentők Gonda László hangján tették világossá: csak az övék a radikális jobboldal, a mai nap hősei pedig szerintük provokátorok. A Kuruc.info szerint viszont az említett birkapásztorok a rezsim hű kiszolgálói. Az ugyanis nehezen elképzelhető, hogy saját maguktól lennének ennyire bénák. Nem először bizonyosodik be, hogy nélkülük sikerrel lehet felvenni a hatalommal szembeni harcot. Idén ősszel rendszert kell  váltanunk és ez a gyáva pásztorok vezetésével nem fog menni, csakis úgy, ahogy azt ma a felvonulók tették. Bátran, ötletesen, szervezetten!
Megelégelve a birkák és az önjelölt nemzetvezetők semmittevését, fiatalok egy csoportja kivált a Szabadság téren összegyűlt birkanyájból és a Deák tér felé indult. Létszámuk többszázfősre növekedett, többen csuklyát viselnek, és az kiabálják: ""Ria, Ria, Hungária" valamint azt, hogy "tenni kell". Aki teheti mihamarabb csatlakozzon hozzájuk és mellőze az impotensnek bizonyult Y-terv kiagyalóinak társaságát. Mellesleg: hol van a Magyar Gárda vagy Toroczkai?
22.10 Több tüntető, a buszmegállóba beállva egyszerű járókelőnek adta ki magát. Az MTI tudósítója mindezt az ávósoknak is elmondta, de azok a hazafiak igazoltatásán kívül egyebet nem tehetnek. Az MTI-s patkány tehát egy spicli, várjuk az adatait.
21.40 Béna ÁVH! A Ferenciek terén és környékén mostanra már több a rendőr mint a demonstráló. A komcsi fejvadászok négy hazafit lefogtak, a többi tüntető – kapaszkodjon meg a kedves olvasó - egész egyszerűen eltűnt! Az eddig szokatlan, ám a Nemzeti Ellenállás szempontjából felettébb hatékony gerilla harcmodorral szembeni küzdelemre beprogramozatlan kékrobotok tanácstalanságukban lezárták az Erzsébet hidat, jókora dugót okozva ezzel. Jelenleg a közeli metróaluljárókban igazoltatják a nemzetiszínű és Árpád-sávos zászlóval járkáló állampolgárokat. A metró utazóközönsége megdöbbenve figyeli a túlzott rendőri jelenlétet, Kurvaországra jellemző, hogy az egyenruhások váltanak ki riadalmat a békés lakosokból.
21.20 Az igazságosabb társadalomra vágyó adófizető magyarokat a Ferenciek teréig kergették a vérszomjas ávósok. Az egyenruhás bűnözők a Váci utca – Városház utca – Petőfi Sándor utca vonalon szabályos rácsot képeznek és utcáról utcára haladva próbálják levadászni a forradalmárokat. A Lánchíd pesti hídfőjénél is megjelentek Gyurcsány házikopói, itt négy hazafit őrizetbe vettek, a többiek sikeresen megléptek. Őket a Városháza utca környékén keresik a kékrobotok.

21.10
Váratlanul nagy sebességgel ávósok érkeztek meg a Deák tér felé vonuló tömeghez, a kiszálló egyenruhás pribékek egyszeri felszólítás után könnygázgránátot lőttek a forradalmárokra. Az Astoria felé menekülő fiatalokat, mint kiéheztetett kopók, üldözik az ávósok, nyomukban a szenzációhajhász média munkatársaival. Kitartás magyarok! Három (!) ávós autó összeütközött, a balesethez mentőt kellett hívni. Az Astoria felől épp a Deák térre értek, amikor az első kocsi - látva a túloldalon másik irányba kergetett forradalmárokat - lefékezett, ekkor szaladt bele egymás után kettő.
20.40: A többszáz fősre duzzadt tömeg elérte a Deák teret, azt skandálják, hogy „Vesszen Trianon, Gyertek velünk!”. A forgalom leállt a Bajcsy-Zsilinszky úton. Több tettrekész fiatal kendővel takarja el az arcát vagy csuklyát visel. Időközben a Kossuth téren befejeződött a Magyar Nemzetért Mozgalom rendezvénye, ahonnan a résztvevők a Szabadság térre készülnek átsétálni.
20.35 Egy magát "igazi Kossuth térinek" valló tüntető - valószínűleg Gonda-rajongó - elmondta tudósítónknak, hogy az önálló tüntetésbe kezdett fiatalok egy része a Nemzeti Gárda tagjai, és semmi közük a Kossuth tériekhez, azaz az impotenciájukat többszörösen bebizonyított "népvezérekhez" és rajongótáborukhoz.
20.30 A mellébeszélés, a gőzlevezetőként funkcionáló szónokok ideje leáldozóban van.Egy több mint százfős, csuklyás csoport elindult az Október 6. utcán., majd befordultak az Arany János utcába, megbénítva a forgalmat. A tömeg a "ria, ria Hungária, fegyverbe és tenni kell!" szövegeket skandálja. A Szabadság tér felől zene hallatszik, de a 15 és 30 közötti korcsoport követi a nemrég elindultakat. Már pattognak a petárdák és törnek a sörösüvegek.  Kezdetnek nem rossz!
20.20 A Kuruc.info helyszínen lévő tudósítója szerint ultrahazafiak jelentek meg az MTV-nél, és nem törődve a békés módszerekről kántáló "népvezérekkel" dobálni kezdték a diktatúrát szolgáló MTV-t.  Az erőviszonyok ugyanakkor egyenlőtlenek, hiszen a rablók, betörők, gyilkosok örömére megint rendőrök ezreit vonták össze az egész országból a hazugság fellegvára körül.
19.14 A Kossuth tériek három képviselője ismertette a petíció átadásának körülményeit. Elmondták, Kert Attila nem akarta aláírásával hitelesíteni a petíció átvételét, öltözékét pedig nyilvánvalóan ellenük irányú sértésnek szánta: hiszen nemcsak baseball sapkát viselt, hanem egy olyan pólót is, melyen egy kinyújtott nyelv volt látható. (Jellemző Gondáék operettradikalizmusára - fontos ismét leszögezni, az MNB 2006, A "Rendszerváltó" Fórum és az ilyen-olyan bizottmányok vezérei nem vettek részt a tévéostromban, sőt annak idején elhatárolódtak tőle - hogy a legnagyobb bajnak azt tartják, hogy a különben cionista bűnöző Kert valószínűleg Rolling Stones-os pólóban jelent meg. Tényleg ez a legfelháborítóbb ma Magyarországon? - a szerk.)
Gondolataikat úgy összegezték, a tavalyi októberi események most megismétlődnek. Ezek után Gonda László részletesen ismertette a dokumentum tartalmát, és kifejtette felháborítónak tartják, hogy az idei október 23-ai ünnepet is offshore cégek fogják rendezni, melyek a kormány érdekeltségi körébe tartoznak.

"Ne lopják el az idei ünnepet is" - mondta a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 ügyvivője. Gonda László hozzátette: a Magyar Televízió képviselői nem engedélyezték, hogy a petíciót ők olvassák be, de csütörtökön ugyanezt meg fogják próbálni a Magyar Rádióban is.

Gondolatait azzal zárta, ha a jelenlegi helyzet nem változik, Magyarországon előbb-utóbb erőszak lesz, és vér fog folyni. Ez pedig nem az ő hibájuk lesz.

18.20 Gonda László a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 ügyvivője és néhány társa a Magyar Televízió kapujában éppen most nyújtják át a (teljesen értelmetlen) petíciót. Egy felszólaló közben elmondta az irat átadóinak kérése, hogy azt nemcsak az esti, hanem a késő éjszakai híradókban is olvassák be. Eközben a kívül rekedt tüntetők felváltva kiabálták, hogy engedjék be őket, illetve: "Fegyverbe!". Majd a tüntetők skandálásában változás állt be, már nem a saját, hanem Gondáék beengedését követelik. Ha nem veszik át a petíciót, és nem olvassák be, úgy a tüntetők a helyszínen fognak maradni.
17.40: A rendőri erők elképesztő koncentrációja jött létre a tévészékház mögött, a Nádor utcában. Az egyenruhásokkal zsúfolt furgonok mellett, csapatszállító buszok, több, rendőrökkel és rebiszesekkel tömött teherautó és egy izraeli Mercedes-vízágyú várakozik. Az MTV hátsó bejáratánál kisebb boly alakult ki a rendőrökből.

Eleredt az eső, az alkalmi pódiumról hazafias zenéket sugároznak a lassan gyarapodó „sokaságnak”. 

17.10: Még alig néhány száz fős, kisebb csoportba verődött tömeg várakozott a Szabadság téren a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 ma délután öt órára meghirdetett demonstrációján. (Ismert: egy évvel ezelőtt szeptember 18-án ostromolta meg és foglalta el a tömeg a MTV épületét.) Egyelőre senki sem beszél, az Árpád-sávos és nemzeti színű zászlókat szorongató, a kellemes melegben piknikhangulatban lézengő kisebb-nagyobb csoportokhoz. Egy furgon tetején most építik a pulpitust, mely a Magyar Televízió székházával szemben helyezkedik el.

A tér székház előtti részét elkerítették, a rendőröket a magas kordon mögött alig látni. A szovjet emlékművet körülzáró kordon mögött viszont néhány lépésenként állnak az egyenruhások.

A tüntetők petíciót kívánnak átadni a televízió vezetőinek, s azt szeretnék, ha be is olvasnák azt az esti híradókban.
(Kuruc.info - MN nyomán)