Néhány perccel ezelőtt (17:20-kor) az alábbi levelet kaptuk Budaházytól:
Most viszik éppen be előzetesbe az egyik vádlott társunkat, aki 10 évet kapott, egy lánynál, aki 5 évet kapott és szabadlábon volt eddig, már voltak kint a rendőrök, hogy innentől lakhelyelhagyásin lesz.
Várható, hogy mindenkinek szigorítanak, úgyhogy bármikor jöhetnek értem is.
Amíg tudok, jelzek.
Frissíthetjük ezzel a már kirakott közleményt? - kérdeztük 17:27-kor.
Zoom
17:33-kor a válasz:
Igen.
Visznek!
Itt a közleményem:
Hazafiak, honleányok, magyar testvéreim!
A Fővárosi Ítélőtábla Lassó Gábor, Fatalin Judit és Újvári Ákos összetételű tanácsa elvitetett a börtönbe, hogy legyek csak újra előzetes letartóztatásban.
Sokan szeretnék beírni a nevüket a történelem lapjaira, ők így.
A lényeg, hogy nem adom fel, próbálom majd bent az egészségemet és erőlétemet is fenntartani, ahogy lehet. Nem leszek öngyilkos sem soha.
Szóval akármit is hazudnának esetleg rólam, hogy ez vagy az történt velem bent, ezeket tartsátok szem előtt, és csak nekem vagy hozzátartozómnak higgyetek el bármit is.
Mindenkinél szigorítanak
"A Budaházy-ügy vádlottjainál szigorították a kényszerintézkedést, Gyurit most vitték be! A házi őrizeteseket beviszik, a lakhelyelhagyásisok házi őrizetet kapnak, akik szabadlábon lehettek, lakhelyelhagyásit kapnak" - írja egy másik érintett hozzátartozója.
Budaházy családja az MNO-nak arról számolt be, hogy a hatóságok igen nagy erővel vonultak ki a házukhoz, Budaházyt a Nagy Ignác utcai büntetés-végrehajtási intézetbe szállították.
Villámtüntetésre hív a Hunnia-üggyel foglalkozó Facebook-oldal:
Frissítés: Morvai Krisztina közleménye:
Budaházyékat ma ismét bebörtönözték - az egyetlen igazságos megoldás a közkegyelem
Ma (csütörtökön) késő délután bebörtönözték Budaházy Györgyöt és több vádlott társát. Az elsőfokú bíróság által elrendelt házi őrizetet esetükben másodfokon előzetes letartóztatásra változtatták.
Gyurcsány, Gergényi, Bene, a többi szemkilövető s persze a még (szintén vidáman és szabadon) élő ÁVH-s elvtársak is elégedetten csettinthetnek. Szép munka!
A tisztán látó és tisztességes emberektől azt kérem, hogy ezekben az órákban gondoljanak együttérzéssel a politikai foglyokra és családtagjaikra, s nézzék meg azt a 15 perces dokumentumfilmet, amit munkatársaimmal pár évvel ezelőtt készítettünk Budaházy közéleti tevékenységéről.
Kérem az országgyűlési képviselőket, különösen a Jobbik és a Fidesz képviselőit, haladéktalanul tegyék meg az adott helyzetben lehetséges egyetlen korrekt és igazságos lépést: részesítsék közkegyelemben Budaházyt és a Hunnia-ügy többi vádlottját.
Dr. Morvai Krisztina büntetőjogász, EP-képviselő
2. frissítés: A Budaházy-ügy (nem jogerős) politikai elítéltjeinek ma a késő délutáni órákban bemondásra kellett engedelmeskedniük a kényszerintézkedések súlyosbítása kapcsán, határozatot senkinek sem mutattak. Akiket előzetes letartóztatásba helyeztek: Budaházy György, Somogyi József, S. F., M. Csaba, P. László, P. Gergely, T. Csaba. A többieknél még nincs hivatalos közlés se a rendőrség, se a bíróság részéről. Volt, akit keresett már a rendőrség, és szóban elmondták neki, volt, aki dolgozott, és nem volt otthon. Az ügyvédeket nem értesítették. A teljes nevek a kérésükre nincsenek kiírva mindenkinél - írja az egyik hozzátartozó.
3. frissítés: így vitték be:
4. frissítés: így vitték el az otthonából:
Korábban (2016. október 27-én 6:58-kor) írtuk: Budaházy: "nagy az esély rá, hogy most tudok írni utoljára szabadon"
Hazafiak, honleányok, magyar testvéreim!
Tegnap, október 26-án a rendőrség az ügyünkben lakhelyelhagyási tilalommal sújtott vádlott társainknál járt, hogy tájékozódjon a nyomkövető eszköz beüzemelésének lehetőségéről a háziőrizet helyén, mert a Fővárosi Ítélőtábla – ahová az ügyünk felkerült – erre utasította őket. Ebből az következtethető ki, hogy szigorítani akarnak a velünk szemben érvényben lévő kényszerintézkedésen, holott erre semmi okot nem szolgáltattunk, senki nem szegte meg a szabályokat, nem tűnt el vagy ilyesmi.

Viszont a szigorítás jelentheti azt, hogy akik már most is háziőrizetben vagyunk, azokat be akarják vinni előzetes letartóztatásba a börtönbe, vagyis nagy az esély rá, hogy most tudok írni utoljára szabadon.
Tegnapi hír az is, hogy felmentették a Sukoró-ügy vádlottjait másodfokon. Szimbolikus ez a két dolog így egyszerre, jól mutatja, hazánk közállapotai hol tartanak. A Sukoró-ügyet én indítottam el néhány hazafival, aztán a Fidesz egyik fő kampánytémájává vált a 2010-es választási kampányban, miközben mindenféle elszámoltatást ígértek a balliberálisok gazságai ügyében. Az elszámoltatásokból semmi nem lett, a rendőrterror elkövetői, felelősei ellen eljárás se indult, sukorósok felmentve, mi meg mehetünk a börtönbe.
Keserű ez számomra, hogy 2016-ban, 2006 tizedik évfordulóján ezeket kell leírjam nektek, de ez a helyzet.
Köszönünk minden eddigi segítséget és kiállást. Kérjük, aki tud, ezután is tartson ki mellettünk, most nagy szükség van rá, midőn az elhurcolás veszélye fenyeget többünket.
Sajnos az elszántak és kitartóak kevesen vannak, 2006-ban is kevés volt az igazi ellenálló. Hej, pedig ha felismerné ez a nemzet az erejét, élősködőink és tönkretevőink világgá futnának innen. De sajnos a pártokrácia kábítószerein tengődik most is a többség.
Isten legyen velünk, és adjon erőt mindahhoz, ami jön!
Diósd, 2016. október 27. hajnali 1 óra 45 perc
Budaházy György
hazafi
(nem jogerős) politikai elítélt