Kezd beérni a Habony-híradók és a Terminátor-tévék suttogó propagandája a "szélsőjobboldali, paramilitáris szervezetek", "rendőrgyilkos hungaristák" és a Jobbik kapcsolatáról. A sugalmazás, félretájékoztatás vagy éppen direkt hazugságok után kellően megdolgozott közvélemény, a "zemberek" vadalásának következő foka az lett, hogy már a törvényhozó hatalom bunkerében (leánykori nevén a nemzet templomában) beszélhetnek nyíltan a kormány sameszai a Jobbik betiltásáról. Ez pedig már nem egy alkoholgőzös bekiabálás egy futsalmeccsen, esetleg egy ötezer forintos karcolat valamelyik kormánypárti faliújság remittendájában. Ez nem véleményrovat, ténylegesen itt születnek a törvények.
Zoom
Kósa Lajos a Jobbik betiltására célozgat az Országgyűlésben 2016. november 21-én - különösen beszédes, hogy mellette a Fidesz ex-SZDSZ-es zsidó szóvivője, Halász János bólogat
Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője az Országgyűlés plenáris ülésén felszólalásában arról beszélt, hogy meg kell vizsgálni, van-e tennivalója a törvényhozásnak a "szélsőjobboldali, paramilitáris szervezetek" és parlamenti pártok összefonódásának feltárásában. Szerinte komolyan kell venni a Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) jelentette "fenyegetést". Annak ellenére, hogy az Országgyűlés szakbizottságában az MNA-ról az hangzott el, hogy mostani felszámolása előtt már csupán 7 aktív tagja volt a szervezetnek - emlékeztet rá a VS. (Illetve Győrkösnek sem volt semmi köze az MNA-hoz, hiszen a hungarista ideológiát korábban megtagadta - a szerk.)
Kósa szerint üldözni kell és be kell tiltani azokat a pártokat, amelyek kapcsolatot tartanak fenn paramilitáris csoportokkal.
Ezzel csodák csodájára Dömötör Csaba, a propagandaminisztérium (hivatalosan Miniszterelnöki Kabinetirodának csúfolják - a szerk.) államtitkára is egyetértett, ő meg is nevezte a Jobbikot mint olyan pártot, amellyel "az MNA kapcsolatot tartott fenn".
A Rogán-öleb megdöbbentőnek nevezte, hogy "ma már tudható: a Nemzeti Arcvonal egy parlamenti párttal is kapcsolatot tartott, együtt szerveztek rendezvényeket, és a párt elnöke még a rendőrgyilkosság gyanúsítottjának fiával is kezet rázott".
Az ügybuzgó seggnyaló szintén nagyvonalúan elfelejtette, hogy az MNA és Győrkös útjai szétváltak, illetve hogy az általa és a kormányszócsövek által oly szívesen emlegetett 2011-es rendezvényen, melyet az iráni nagykövetség szervezett, számos akkori fideszes képviselő is bizony kezet fogott a "rendőrgyilkos fiával".
A Fidesz "szélsőjobboldali terroristái" név szerint: Babák Mihály, Dankó Béla, Gulyás Dénes, Pánczél Károly, Pogácsás Tibor, Rónaszékiné Keresztes Monika, Selmeczi Gabriella, Szűcs Lajos, Wittner Mária.
Ennek szellemében akkor csak be kellene tiltani a Fidesznek az SZDSZ utódpártját is, vagyis saját magát, ha a következetesség egyetlen szikráját is megőrizni kívánná.
Emellett persze - a kósai előéneklés dallamára - az államtitkár is a törvények szigorítása mellett érvelt a "szélsőjobbal kapcsolatot tartó politikai pártokkal" szemben.
Meg kell vizsgálni, kellően szigorúak-e a törvények abban az esetben, ha egy párt szélsőséges csoportokkal tart fenn kapcsolatot - közölte. "Nem engedhetjük, hogy a cukiság felszíne alatt olyan erők szervezkedjenek, akik fegyverek tucatjait tartják lakásokban törvénytelenül" - utalt az államtitkár a Jobbikra, összekapcsolván a pártot az elmúlt napok házkutatásai során talált hatástalanított fegyverekkel, légpuskákkal és airsoft játékokkal. És ez mától kezdve valóban nem játék.
(Kuruc.info)
Frissítés: Jobbik: illusztris társaságba került a Fidesz frakcióvezetője
A párt reagálása a Fidesz-frakcióvezető felszólalására:
A Jobbikot az elmúlt évek során tett megnyilvánulásaik alapján az alábbi személyek kívánták betiltani: Vajnai Attila, Feldmájer Péter, Kende Péter, Nyakó István, Dániel Péter, Vadai Ágnes és Gyurcsány Ferenc. Ehhez az illusztris társasághoz csatlakozott a mai napon Kósa Lajos is. Milyen érzés velük egy akolban aludni, velük egy vályúból enni?
Teljesen érthető, hogy a korrupciós botrányokkal terhelt Fidesz vezetője kétségbeesetten próbálja elterelni a figyelmet pártjának vállalhatatlan ügyeiről, ennek egyik megnyilvánulása volt mai, kritikán aluli megszólalása. Ha Kósa Lajos nem csupán Habony Árpád hírhamisító meseújságjaiból tájékozódna, hanem valóban követné a híreket, akkor nem kerülte volna el a figyelmét a Nemzetbiztonsági Bizottság múlt heti ülésének megállapítása, mely szerint az – okiratokkal, anyakönyvekkel igazoltan – Áder János hozzátartozói által vezetett (az épp előzetes letartóztatásban ülő ifj. Győrkös István Áder János köztársasági elnök másod-unokatestvére - a szerk.) MNA „parlamenti párttal nem áll kapcsolatban”. De az sem kerülte volna el a figyelmét, hogy az iráni nagykövetség fogadásán, amelyen Győrkös fia is jelen volt, számos fideszes képviselő is megjelent. Kósa Lajos tehát ma ugyanazon hazug, ócska forgatókönyv alapján mondta el napirend előtti hozzászólását, amelyből a Habony Művek is „dolgozik”.
És hogy hogyan is keveredhetett a Fidesz frakcióvezetője a Jobbik betiltását követelő szélsőségesen liberális csapatba? Lehet, hogy a magyarázat épp Rogán Antal bizalmasának és Soros György bankárának közelmúltbeli találkozója. A Jobbik a korrupciót fogja megszüntetni, amelynek járulékos eleme a korrupt fideszes politikusok kemény elszámoltatása lesz.