A kvótanépszavazási kampányba pénz hiányában nem szállt be, most viszont milliókat költ a Civil Összefogás Fórum az új bohócos propagandára. Arról hallgatnak, hogy mennyibe kerül a propaganda, és hogy honnan szereztek rá pénzt. Az óriásplakátok egyébként egyelőre késnek: csak a kormánypárti Magyar Hírlapban jelentek meg teljes oldalas hirdetések - áll a HírTV összeállításában.
Zoom
A kormánypárti "civil" szervezet 2013-ban és 2014-ben is százmilliókból gazdálkodott, "adományként" kapta. 2015-ben viszont elapadt a pénzcsap, akkor már csak "ötvenötmillió" forint volt bevétele. Két és fél hónap elteltével úgy tűnik, mégis találtak a kasszában néhány milliót: a Békemenetek szervezői most új bohócos hirdetésekkel kampányolnak, csak a bohóc két oldalán ezúttal Vona Gábor és Gyurcsány Ferenc van.
"A programunk országos jellegű, és az anyagi erősségünknek megfelelően valószínűleg mobil módon próbáljuk a plakátokat az ország több részén megfuttatni" – így az újabb hadjárat kapcsán Csizmadia.
A CÖF egy ügynökségen keresztül jelentkezett be egy kft.-hez. A cég egy óriásplakát-felületet nettó harmincötezer forintért kínál egy hónapra. Kilencven táblát foglaltak le, de végül visszaléptek.
A Magyar Hírlapnak egy teljes oldalas, színes megjelenése egymillió-ötszázhatvanezer forint plusz áfa, a fekete-fehér pedig egymillió-ötvenezer.
Vagyis mindössze két nap több mint hárommillió forintját emészthette fel a Civil Összefogás Fórumnak. A HírTV információi szerint egyébként két további óriásplakát-cégnél is bejelentkezett az álcivil szervezet. Azt nem lehet tudni, hogy országosan hány hirdetést helyezne ki.
A tévé szerette volna megtudni, hogy a tavaly százhuszonegyezer forint adózott eredményt elkönyvelő CÖF-nek miből telik a mostani kampányra, de a szervezet részéről nem akartak nyilatkozni.
A Népszabadságnak sem árulták el
Nem tudni, mennyibe került a kormányközeli "civileknek" a szintén kormánypárti Magyar Időkben és a Magyar Hírlapban megjelent bohócos hirdetése, amelyen azt állítják: Vona Gábor "összejátszik" Gyurcsány Ferenccel - írja a lap.
Zoom
A Civil Összefogás Fórum (CÖF) nem válaszolt a kapcsolódó kérdéseikre. Annyi biztos, hogy a Magyar Időkben legkevesebb 2,4 millió forintba kerül egy egyoldalas színes hirdetés, míg a Hírlapban hasonló terjedelemben 1,5 millióért lehet reklámozni - teszik hozzá.