"A magyar cigányságnak munkát, képzést és szakmát kell adni ahhoz, hogy ki tudjon törni a munkanélküliségből és a szegénységből" - írja a Fidesz, hozzátéve: "az erőszak és a gyűlöletkeltés nem vezet sehová".
Zoom
A kormánypártnak a fenti bölcsességek annak kapcsán jutottak eszébe, hogy a Jobbik bírálta az országos cigány önkormányzatnak (ORÖ) adott 1,3 milliárd forint "speciális támogatást", s arra hivatkozott: nem tudtak elszámolni a Híd a munka világába program forrásaival.
A Fidesz azt írta, a kormány segély helyett munkát kíván adni mindenkinek, aki tud dolgozni. A felelős pénzügyi gazdálkodásnak köszönhetően a költségvetés zárásával lehetővé vált, hogy a kormány még több forrást biztosítson ezekre a célokra a Roma Kulturális Központ, a Snétberger Zenei Tehetség Központ és az ORÖ révén – indokolta a kormánypárt, jelezve, "mindezt a közpénzek felhasználásának szigorú ellenőrzése mellett teszik". Az a legkevésbé sem zavarja őket a legújabb hazugságaik megfogalmazásakor, hogy az ORÖ elnöke maga mondta a HírTV-nek, hogy adósságtörlesztésére költik majd a pénzt.
Frissítés: közben bejelentették, hogy átvállalják az adósságot
Méghozzá éppen 1,3 milliárd forint erejéig. Az MTI híre alapján nem világos, hogy ez további 1,3 milliárd, tehát összesen 2,6 további milliárdot adnak a pénzünkből a cigány maffiának, vagy pedig a fenti "speciális támogatásról" beszélnek. Ebben az esetben viszont az a kérdés, miért hazudták a közleményükben, hogy munkahelyteremtésre megy a pénz... (Egyébként hivatalosan arra mentek a korábban ellopott százmilliók is.)
A kormány 1,3 milliárd forint erejéig átvállalja az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) adósságát az önkormányzat működőképességének fenntartása érdekében - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.
A közlemény szerint az ORÖ a még fennmaradó adósságát magasabb törlesztőrészlettel és fennálló ingatlanvagyonának fedezetével törleszti majd. Balogh János, a "roma" önkormányzat elnöke segítséget kért adósságrendezési szakértő bevonásához – tették hozzá.
(Kuruc.info - MTI nyomán)