Áldott, békés hanukát kívánt Orbán Viktor a "magyar" zsidó közösség valamennyi tagjának, a miniszterelnök levelét pénteken kézbesítették a hazai zsidó szervezetek vezetőinek – tájékoztatott Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.
Zoom
Orbán Viktor Heisler András Mazsihisz-elnökkel
"Nagy tisztelettel köszöntöm önöket a fény ünnepén. Minden család, minden közösség életében fontos összetartó erő, ha évről évre együtt emlékeznek múltjuk jelentős eseményeire, és közösen adnak hálát a szabadításért" – írta Orbán Viktor.
Hozzátette, hogy az ősök hite és kitartása nemcsak példát mutathat a jelennek, hanem reményt és biztatást is adhat a jövő generációknak - áll az MTI hírében.
A Mazsihisz honlapja közzétette a levelet is. Ugyanakkor hiába kerestük, nem találtuk - a korábbi évekre visszamenően sem - az oldalukon a viszonzást, azt, hogy ők (például Heisler András elnök révén) meg áldott karácsonyt kívánnának a keresztény magyar nemzetnek, melynek köszönhetően hazánk azon kevés helyek egyike, ahol békében és nyugalomban élhetnek. És élhetnek vissza.

(Kuruc.info)