Hatalmas felháborodást váltott ki az a videó, amelyben egy budapesti cigány cigarettát ad másfél éves unokahúgának. Az ügyet felkapta az országos média is, a retek pedig azzal védekezett, hogy a baba cigarettáztatása csak "családi vicc volt".

A rendőrség azonban ezúttal nem értette a tréfát: védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette kísérletének megalapozott gyanújával indítottak ellene eljárást – az ügyészség pedig nem fogadta el az érvelést, amely szerint a gyanúsított csak imitálta a cigarettáztatást.
A szakvélemény ugyanis megállapította, hogy a "Lakatos Brendon", igazi nevén Lőrinczfalvi Gusztáv cselekménye alkalmas volt a sértett kislánynál akár nyolc napon túl gyógyuló hörgőgörcs, asztmás roham, illetve másodfokú égési sérülések kialakítására, amely sérülések elmaradása csak a véletlennek volt köszönhető.
A cigarettás akció azonban csak egy Balog rejtett erőforrásának bűnlajstromán. A gyanúsítottat életveszélyt okozó testi sértés kísérletével és közúti veszélyeztetéssel is vádolják – amint azt már a cigarettás esetnél említettük, 2015-ben Budapest VII. kerületében, a Dohány utcában gépkocsijával szándékosan rágyorsított egy zebrán áthaladó gyalogosra, majd a gyalogos védelmében fellépő egyik szemtanút megkéselte.
Ha ez nem lenne elég, a cigányt az idén júniusban azért hallgatta ki a rendőrség, mert házi őrizetben is törvényt sértett: a vele egy háztartásban élő, terhes nőismerősét bántalmazta. Az újabb bántalmazási ügy után döntöttek előzetes letartóztatásáról, a vádlott június 30-án került rács mögé, aki esetleg könnyeket akar ejteni érte, itt tekintheti meg a búcsúvideóját: Nemzetiségi műsorunk következik: Lakatos Brendon rajosan bejelenti, hogy vonul be a börtönbe.
(Kuruc.info - MNO nyomán)