Csak a képviselői munkáját végezte, amikor az olcsóbb üzemanyagért lobbizott - mondta az RTL Klubnak Tállai András, a NAV-ot vezető fideszes államtitkár.

Mint ismeretes, Tállai András szombaton a Facebookon büszkélkedett azzal, hogy a közbenjárása után a Mol csökkentette az árakat a választókerületében, Mezőkövesden és környékén. A benzin ára ott 11 forinttal, a gázolajé pedig 5 forinttal csökkent, miután tárgyalt a Mollal.
A NAV vezetője szerint több választója is szólt neki, hogy a választókerületében túl drága az üzemanyag. Emiatt az egyik kollégája felhívta a Mol egyik vezetőjét, aki azt mondta, már tudnak a problémáról. Szerinte nem élt vissza a hatalmával.
Zoom
"Én nem mint NAV-vezető jártam el, nem írtam levelet mint NAV-vezető, nem hívtam fel a hivatalomból senkit. Elmondtam, hogy hogy történt: képviseltem az emberek érdekét. Tájékozódni szerettünk volna arról, hogy mi ennek az oka" - mondta az RTL-nek.
Tállai András szerint az üzemanyagkereskedőknek csökkenteniük kellene az árakat ott, ahol szegényebb emberek élnek.
"Fölvetődhet az a kérdés, hogy a piaci szereplők árképzési gyakorlatát nem-e kellene esetleg felülvizsgálni, vagy jobban ahhoz igazítani, hogy az emberek milyen minőségben élnek egy térségben, egy városban vagy egy településen" - tette hozzá.
A NAV vezetője szerint egyébként Magyarországon nem drága az üzemanyag, és a jövedéki adóját sem kell csökkenteni.
Az MSZP szerint a fideszes politikusnak azt kellene elintéznie, hogy ne csak a választókerületében, hanem az egész országban csökkenjen az üzemanyag ára. A DK szerint Tállai András közbenjárása torzította a piacot, ezért az Európai Bizottsághoz fordulnak, az LMP pedig feljelentést tesz hivatali visszaélés miatt.
(RTL - HVG nyomán)