Nem tudja, a Jobbikra szavaz-e jövőre a Jobbik európai parlamenti képviselője. Morvai Krisztina azt mondta a csütörtöki Heti Válaszban megjelent nagyinterjúban: három éve nincs kapcsolatban Vona Gáborral, de nem a személyes sértettség, hanem az irányváltás bizonytalanította el.
Már nem "metélt farkincázna", mint tette hét éve, időközben ugyanis bölcsebb lett – mondja Morvai. A Jobbik EP-képviselője abban azonban nem biztos, hogy az őt jelölő párttal is csak ennyi történt: szerinte Vona Gábor feladja az eredeti jobbikos értékeket, hogy az átmosott agyú és szívű baloldali választóknak udvaroljon. Morvai hozzáteszi: három éve nincs kapcsolata a párt vezetésével, nem kérték ki a véleményét a béruniós kampánynál sem.
Elmondja azt is: nem tetszett neki, hogy a Jobbik hanukaüzenetet küldött Köves Slomó rabbinak, nem érezte hitelesnek a párt részéről.
Magát nem tartja árulónak, s szerinte a kiállása a Fidesz bizonyos intézkedései mellett nem hűségeskü a Fidesz mellett. "Nem lennék mondjuk államtitkár egy Fidesz-kormányban. Az tényleg árulás lenne" – mondja Morvai, aki egy alkotmánybírói jelölés elől viszont nem ugrana el. "Amellett lehet tanítani, s az nem is párttisztség." Megjegyezte: nem zavarja, ha nem lesz 2019-től EP-képviselő.
A Jobbik meggyőzné Morvait
Megkérdeztük a párt sajtóosztályát, mi a véleményük az EP-képviselő szavairól. Az alább olvasható választ kaptuk:
A Jobbik továbbra is elégedett Morvai Krisztina európai parlamenti képviselői munkájával, a magyar emberekért és érdekeikért folyatott brüsszeli küzdelmével. Eddigi EP-képviselői munkájára büszkék vagyunk. Biztosak vagyunk abban, hogy ha megismeri a Jobbik 2018-as országgyűlési választási programját, akkor egy pillanatig sem lesz benne kérdés, hogy érték alapon döntve választópolgárként a Jobbikra és a Jobbik jelöltjére szavazzon a választáson. Kritikai véleményével a legtöbb pontban nem értünk egyet, de ennek megvitatására a közeljövőben megteremtjük a lehetőséget számára is, mint olyan személynek, aki nem a párt tagja, de fontos a véleménye.
Gaudi: ez már nem az a változás
A Jobbik volt parlamenti képviselője a Magyar Időknek adott interjút. Ebben elmondta, csalódott a pártban, azokkal együtt, "akik komolyan vették, hogy a tiszta új erő majd beteljesíti a radikális változás nemzeti programját". "A változás jelenleg már valóban radikális, de nem nemzeti, hanem balliberális irányultságú, amit legvadabb álmomban sem tudtam volna elképzelni" - fogalmazott a nemzeti jogvédő.
Hozzátette: "Lehet Machiavelli útját követni, hogy szent cél a hatalom megszerzése, de ha ennek az az ára, hogy teljes a hitel- és a bizalomvesztés, teljes az értékek elengedése, feladása, és olyan jellegű a mozgás a politikai palettán, ami tűz és víz viszonyban áll a nemzeti radikális közösséggel. Ez vállalhatatlan irány."
(Kuruc.info - Válasz.hu - Magyar Idők - Index nyomán)
Kapcsolódó:
Korábban írtuk: