Amint arról korábban portálunk is beszámolt, Altusz Kristóf, a Külgazdasági és Külügyminisztérium európai és amerikai kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Times of Malta című lapnak arról beszélt, tavaly 1300 bevándorló kapott menekültstátuszt Magyarországon, azonban a kormány ezt az érintettek biztonsága érdekében nem tette közzé.
Zoom
Mégiscsak itt vannak
A Jobbik szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján ezt kérte számon a Fidesztől. Jakab Péter szerint ugyanis azt lehetett tudni, hogy a "kötvénybizniszen" keresztül 20 ezer gazdag migráns érkezett, és azt is, hogy 2016 februárjában a kormányfő aláírta a kvóták végrehajtásáról szóló tanácsi határozatot. Mint mondta, azt azonban a legdurvább rémálmaiban sem gondolta volna, hogy ezt végre is hajtják és betelepítenek 1300 "menekültet".
A Fidesz pánikszerűen közleményben reagált, és a Jobbik szidalmazásába burkolva elismerte, hogy Magyarország befogadta a betolakodókat.
Alább a nagyobbik kormánypárt közleménye:
A Jobbik elképesztően képmutató. Ők beszélnek a kvótákról, akik Gyurcsányékkal és a szocialistákkal együtt megakadályozták a migránsok betelepítését tiltó alkotmánymódosítást. A Jobbik velük együtt a mai napig tagadja a Soros-tervet is, de ebben nincs semmi meglepő, mert Vona Gábor maga vallotta be, hogy a hatalomért és a pénzért eladta a párt lelkét.
A valódi rászorulóknak Magyarország mindig is oltalmat adott, azonban semmiféle kvótát nem teljesítettünk, és amíg a Fidesz-KDNP kormányoz, nem is fogunk. Ezzel szemben Vona Gábor arról beszélt, hogy "el lehet gondolkodni a kvótán".
Mint emlékezetes, a migránsveszéllyel foglalkozó nemzeti konzultáció során a kormány illetékes elvtársai bő egy hónap alatt közel 200 lakossági fórumon beszéltek a Soros-tervről szerte az országban, ennek ellenére október végére meghaladta az ezret a magyar hatóságok által befogadott migránsok száma. Ez egyébként 2016-ban az ötszázat sem érte el.
A Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal (BMH) adatai szerint soha annyi oltalmazotti státust nem osztottak még ki, mint 2017-ben. 2016-ban összesen 271 személy kapott oltalmazotti státust, az elmúlt év őszén már 866-nál tartott a számláló. A befogadottstátust kapók száma is ugrásszerűen emelkedett: 2016-ban mindössze hét, 2017 őszéig 73 fő kapott ilyen minősítést a BMH-tól.
(Kuruc.info - MTI - Sztárklikk nyomán)