Miután Orbán Viktor külön kvótanépszavazást tartott és azóta is hetente elmondja, hogy nem fogadunk be senkit (a tettek persze nem bizonyítják a szép szavakat), érdemes felidézni azt a beszédet, amelyet Orbán Viktor úgy 2 és fél éve, 2015 szeptemberében mondott el az ENSZ Közgyűlésén. Ekkor még úgy gondolta, hogy a migránsokat egy „világkvóta” szerint kell befogadnia az országoknak.
Zoom
Orbán Viktor Ronald Lauder, a hazánkat is perlő Zsidó Világkongresszus elnöke mellett (részlet a miniszterelnök Fb-oldalára feltöltött alábbi videóból)
A beszédet újrafelfedező 444 blog idézi, Orbán szerint Európa nem lesz képes egyedül viselni a népvándorlási folyamat terhét. „Ha nem lesz változás a jelenlegi trendekben, Európa destabilizálódni fog” - jósolja Orbán, majd az ENSZ vezetőjéhez fordul:
„Ezen tények alapján arra sürgetem a Főtitkár urat, hogy kezdeményezzen tárgyalásokat e teher globális szintű megosztásáról. A nemzetközi politika minden fontosabb szereplőjének be kell fogadnia a migránsok egy részét egy világkvótarendszer részeként.”
Zoom
Manapság ez a plakát a divat
A portálunk által 2015-ben is megjelentetett miniszterelnöki állásfoglalás alapjául szolgáló beszéd egésze meghallgatható Orbán Viktor közösségi oldalán:
Orbán a nemzetközi közösség előtt arról beszélt, hogy „őszinte részvétet” érez azok iránt, akik „otthonuk elhagyása mellett döntöttek”. Akkor még úgy gondolta, hogy Soros helyett a migránsok a saját kormányaik és a nemzetközi politika rossz döntései miatt szenvednek: „A mi elhibázott, teljesíthetetlen várakozásokat keltő európai politikánk áldozatai.”
Szintén érdekesen csengenek ma a muszlimellenességről szóló szavai:
„Én egy keresztény országból jövök, ezért hangsúlyozni szeretném, hogy a keresztény megközelítés nem tolerál semmilyen muszlimellenes politikát. A muzulmán hit, amit tisztelünk és becsülünk, nem felelős ebben a tömeges migrációs mozgásban. Arra kérlek benneteket, hogy csatlakozzatok az erőfeszítéseinkhez, hogy megelőzzük a muszlimellenes érzelmek terjesztését.”
A kormánymédia ma már azzal támadja a Jobbikot, hogy Vona Gábor tiszteli az iszlámot, sőt egy muszlim jelképet rejtett el a párt logójában.