Éles fájdalom hasított egy 16 éves lányba, a szeme alól csorogni kezdett a vér, de azt sem tudta, hogy mi történt vele. Amikor lehajolt, egy légpuskalövedék esett ki az arcából - írja a Bors.
Zoom
Fotók: Móricz István / Bors
Légpuskás orvlövész tartja rettegésben a székesfehérváriakat. A fan­tom alighanem találomra választja ki célpontjait, és már több embert is megsebesített - írja a bulvárlap. A 16 éves Celina az iskolából tartott ha­zafelé, éppen a Budai úti buszmegállóban várakozott a barátjával, amikor a hatalmas erővel érkező lövedék az arcába csapódott.
– Hirtelen azt sem tudta, hogy mi történt, csak az elképesztő fájdalmat érezte. Akkor esett ki az arcából a golyó, amikor leszegte a tekintetét. A barátja szólt neki, hogy ömlik a vér az arcából, egyből indultak a sürgősségire. Centiken múlott a szeme világa.
Zoom
Megröntgenezték, de szerencsére nem hatolt csontig a lövedék – mesélte húga elképesztő történetét Helbig-Simon Vivien.
A lövés a megálló mögötti fenyőfa irányából érkezhetett, de az is lehet, hogy a szemközti pa­nel­lakások egyikéből adták le.
Zoom
– A kórházban látlelet ké­szült, amivel egyből mentünk a rendőrségre, ahol megtettük a feljelentést. A testvérem erősnek mutatja magát, de biztosan na­gyon megviselte az eset – tette hozzá az aggódó nővér, aki a Facebookon is megosztotta a történetet.
Hamarosan kiderült: nem Celina az egyetlen, akit aljas módon meglőttek aznap. Egy másik sértett személyesen mondta el Viviennek, hogy ugyanott, ugyanabban az időben combon lőtték, és két másik srác is hasonlókról számolt be.
Zoom
Tegnap délelőtt több kocsival szálltak ki a rendőrök a helyszínre, még a forgalmat is lezárták egy időre. Amíg a helyszínelők a megálló körül ténykedtek, addig a civil ruhás nyomozók a közeli üzletekben érdeklődtek, a sértettekkel helyszíni szemlét is tartottak.
A Székesfehérvári Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.
Két évvel ezelőtt ugyancsak Székesfehérváron egy férfi galambokra lövöldözött az erkélyéről, az esetről felvétel is készült. Az emberekben ri­adalmat és felháborodást keltett a látvány.
Zoom