Kocsis Máté parlamentbe kerülésével időközi polgármester-választást tartanak a Józsefvárosban július 8-án, ahol egy függetlennek mondott jelölt mögé sorakozik fel a teljes baloldali ellenzék.
Zoom
Győri Péter a józsefvárosi polgármesteri hivatal előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy őt támogatja az MSZP, a Párbeszéd, a DK, a Momentum, az LMP és a Liberálisok. (A Jobbik saját jelöltet indít.)
Győri Péter 1990-2002 között az SZDSZ színeiben jutott be a Fővárosi Közgyűlésbe, ahol a szociálpolitikai bizottságnak volt az elnöke. De sokan jobban ismerik őt úgy, mint a Menhely Alapítvány alapítóját és elnökét - írja az Index.
Zoom
Győri elmondta, szeretnék megismételni a parlamenti választáson elért közös eredményeket, ahol egy közös baloldali jelölttel sok helyen sikerült legyőzni a Fideszt. Azért vállalta a megmérettetést, hogy "megdöntsék a domináns hatalmat, és megvalósuljon a tényleges többpártrendszer".
Az Echo TV információi szerint a Fidesz Sára Botondot, az önkormányzat alpolgármesterét indítja. Kocsis Máté szerint ő lenne a méltó utódja.