A Jobbik alelnöke szerint nagy elvi ellentétek nincsenek, alapvetően értékközösség van a párton belül, és minden megbékélési folyamat alapja a megegyezés, egymás meghallgatása.
Volner János az ATV Start című műsorában nagyon határozottan állította, hogy nem lesz pártszakadás, hiszen mindkét jelölt a nemzeti néppárti státusz megtartásával érvelt.
Volner azt szeretné, ha elkezdődne egy párbeszéd Toroczkaival és támogatóival.
Én nagyon fontosnak tartom a szoros eredmény miatt, hogy kezdődjön el egy párbeszéd azokkal az emberekkel is, akik Toroczkai Lászlót támogatták, nézzük meg, hogy mit szerettek volna másképp csinálni, milyen építő javaslataik vannak. Minden hosszútávú megbékélési folyamatnak az az alapja, hogy nem háborúskodnak egymással a felek, nem harcolnak, hanem megpróbálnak megegyezni, és meghallgatják egymást - mondta az alelnök.
Vannak feszültségek a két tábor között, ez kétségtelen, én ezért is gondolom azt, hogy sokkal bölcsebb lenne egymással normális hangnemű beszélgetést folytatni a leghevesebb embereknek is, és szerintem fontos azt látni, hogy értékközösség van alapvetően a Jobbikon belül, nagy elvi ellentétek nem lehetnek - fogalmazott Volner.
A platformot nem szeretnék - tette egyértelművé -, de megismételte: azt szeretné, ha meghallgatnák azokat, akik platformot meg akarták alapítani, magát Toroczkai Lászlót is, hogy mit szeretett volna másképp csinálni, milyen javaslatai vannak, ezeket pedig szerinte szükséges megfontolni, érdemben megbeszélni.