Megvesztegetések a Jobbikban - Dúró Dóra független országgyűlési képviselő szerint újabb hangfelvételek is előkerülhetnek a lefizetésekről. A pártból kivált politikus azt állítja, ő is tudott ilyenekről. Csütörtökön került nyilvánosságra az a hangfelvétel, amely szerint jobbikosoknak pénzt ígértek azért, hogy a tisztújításon Sneider Tamást támogassák Toroczkai Lászlóval szemben.
Zoom
A Jobbikból azóta kilépett Dúró Dóra szerint egy új politikai stratégia már nem segít a párton. A Mi Hazánk Mozgalom alelnöke vasárnapi sajtótájékoztatóján kijelentette: a Jobbiknak olyan mértékű hitelvesztése történt az elmúlt fél évben, hogy sokkal inkább politikai csődhelyzet az, amiben a párt van.
Dúró beszélt a kiszivárgott hangfelvételről is, szerinte az ügyben a hatóságnak van dolga.
A hangfelvétel szereplője a pártlapnak panaszkodott, mondván, méltatlannak érzi, hogy olyan látszatot akarnak róla kelteni, hogy ő bárkit is meg akart volna vesztegetni, erről szerinte szó sem volt. A beszélgetésben elhangzó pénz kérdéséről a Csongrád megyei elnök azt mondta: az csupán egy kiragadott részlet, "valós kontextusban a kijelentés arra utalt, hogy ha kell, akkor minden szükséges segítséget megad a küldötteknek a Budapestre való eljutáshoz, legyen az autó vagy útiköltség"; illetve taggyűlés összehívásához ajánlotta föl a saját irodáját."Az a jobbikos reakció, miszerint valamiféle normatíva kiutalásáról lenne szó, és ez az a pénz, ami szóba került, egész egyszerűen szánalmas, hiszen Tóth Péter azt mondja ezen a hangfelvételen, hogy mindenben keresem a kegyeidet. Tehát, ha egy olyan juttatás kifizetéséről lenne szó, ami egyébként is jár, akkor nem kellene a kegyeit keresni az adott küldötteknek. Ez egyébként nem lepett meg minket, hogy ilyen történt, hiszen a kampány során számtalan ilyen történet eljutott hozzánk, és azt sem zárom ki, hogy a későbbiekben lesznek akár hasonló hangfelvételek vagy beszélgetések, amelyek nyilvánosságra tudnak kerülni" – közölte a politikus.
Dúró Dóra elmondta azt is, hogy jól halad a társadalmi vita a Mi Hazánk Mozgalom alapító nyilatkozatáról, és már több mint húszezren szóltak hozzá a dokumentumhoz. A végleges verziót augusztus 20-án mutatják be.
(Echo TV, videó itt)