Magyarországi életvédő szervezetek tiltakoznak az Amerikában elfogadott, "kiterjesztett" abortusztörvény ellen, mely a New York állambeli elfogadása óta már több más államban is napirendre került. A törvény értelmében akár a születésig elpusztítható lesz az édesanyja méhében lévő magzat, amennyiben a nőnek és az orvosnak ehhez szottyan kedve.
Mint magyarországi életvédő szervezetek, sajnálattal értesültünk a New York államban nemrégiben benyújtott „Reproduktív Egészség Törvény” megszavazásáról, és értetlenül állunk az amerikai szabályozás kegyetlensége előtt.
Az új törvény eltörölte az addig érvényben lévő szabályozást, amelynek értelmében a művi terhességmegszakítást a 24. hétig lehetett törvényes kereteken belül elvégezni. Az új törvény értelmében, amennyiben a szakorvos “jóhiszeműen” jár el, a magzat életét a születés pillanatáig kiolthatja az orvos az anyaméhben “a beteg életének és egészségének megőrzése érdekében.” Figyelemre méltó, hogy az “egészség” kifejezést nem definiálja a törvény.
Ez az ártatlan magzatokat sújtó újabb rendelkezés soha nem látott távlatokat nyithat meg az emberi élet kioltásának gyakorlatában, amely már így is, világszinten tízmilliószámra szedi évente áldozatait a klinikákon.
A gyermek óriási érték, élete a fogantatástól kezdve védendő. Akkor is, ha várják, és akkor is, ha nem. Azért érkezik közénk, hogy jobbá tegyen minket, hogy tisztaságával és őszinteségével formálja a felnőttek társadalmát és tanítsa őket a szeretetre. Az ártatlan gyermeki életek kioltása tehát nem más, mint az emberiesség elleni súlyos bűncselekmény.
A magzat élete a méhen belüli fejlődés 12. hetéig jelenleg sajnos még Magyarországon is lényegi indoklás nélkül elvehető, de Magyarország Alaptörvényében már benne van, hogy a magzat életét a fogantatás pillanatától védelem illeti meg. A gyermek életének kioltása az anya számára ugyanúgy hatalmas veszteség, amelyre az abortuszon átesett nők zöme utólag jön rá, és amely gyászról a társadalom sokszor nem is értesül. Mennyi traumától óvhatnánk meg társadalmunk tagjait, ha a krízisterhes anyáknak, apáknak a teljesebb élet felé mutatnánk kiutat, nem az eltitkolt, feldolgozatlan gyász felé!
Kérjük ezért Amerika minden államát, és a Magyar Kormányt is, hogy az emberi életet a létrejöttétől (fogantatástól) kezdve védelmezzék, ne engedjenek teret életellenes szabályozásoknak és a hangsúlyt a prevencióra, a krízisintervencióra és a családvédelemre tegyék.
Levelünket eljuttatjuk az amerikai kormányzathoz és további életvédő szervezetekhez egyaránt.
Budapest, 2019. február 15.
Alfa Szövetség az Életért
Betlehem Ima és Életvédő Csoport – Veszprém
CitizenGo – Magyarország
Európai Családtudományi Társaság
Human Life International – Magyarország
Hozz Világra Még Egy Magyart Mozgalom
József Szövetség
Kiáltás az Életért Egyesület
Magyar Keresztény Misszió
Magyarok Európában Egyesület
Ne félj, nem ítéllek el mozgalom
Tégy az abortusz ellen közösség
2=1 Családsegítő és Házasmisszió Alapítvány
(megegymagyart.com)