Döbbenten nézték végig az 56-os villamos utasai, ahogy két BKV-ellenőr rokkantsági igazolást követelt Simon Csabától, akinek vállból hiányzik mindkét karja - számolt be az esetről a Népszabadság.  A törvény szerint ingyen utazhatna, még kísérőjének sem kell jegyet vennie. A BKV szerint az ellenőrök még rendesek is voltak, hiszen csak a kísérőt bírságolták meg.

Rokkantigazolványt követeltek Simon Csabától a BKV-ellenőrök az 56-os villamoson. Simon Csabánál nem volt igazolvány, amúgy is nehezen rántotta volna elő, hiszen mindkét karja vállból hiányzik.

Simon Csaba 28 éve csonkán született. Így nevelkedett, vállból hiányzó karját lábaival helyettesíti. Képes írni, sőt évek óta egy cégnél informatikusként dolgozik. Tavaly a Balatont is átúszta. "A BKV-t kéne sajnálni inkább, amiért az én hatezer forintos büntetésemre szorul" - mondta a lapnak a fiatalember, akit megbüntettek az 56-os villamoson, illetve nem őt, hanem rá való tekintettel a kísérőjét.

A súlyosan fogyatékosok a helyközi tömegközlekedést díjmentesen használhatják, sőt, még kísérőjük is jegy nélkül utazhat. Simon nem tud kapaszkodni, ezért kísérő segítségére szorul. Mivel "állandó testőrt" nem tud megfizetni, alkalmi segítséget szokott kérni utastársaitól.

De most Simont és kísérőjét is meg akarták büntetni a BKV suttyó ellenőrei. Simontól az ingyenes utazásra feljogosító igazolványt követeltek, majd közölték, hogy vagy adnak egy csekket 12 ezer forintról, vagy, ha helyben, készpénzben elintézik, akkor csak kísérőjét bírságolják meg.
 
A Népszabadság megkeresésére a BKV elismerte, hogy ellenőrei intézkedtek egy mozgássérült utassal szemben, "akinél semmilyen hivatalos dokumentum, díjmentes utazásra jogosító igazolás nem volt". A cég hivatalos álláspontja szerint az ellenőrök "eltekintettek" a megbírságolásától, de kísérőjét, akinek szintén nem volt díjmentes utazásra jogosító igazolványa - mivel ilyenje nem is lehet - megbírságolták.

Persze ilyen eset is csak Proliországban fordulhat elő, ahol a parazita zsidók a szükséges iratok bemutatása nélkül vehetik fel az összesen több milliárd forintos jóvátételt a meg sem történt holokausztért, a közpénzből élősködő parlamenti politikusok meg számla nélkül, bemondásra kapják a több százezres "költségtérítést", míg a karok nélkül nyomorgó rokkanttól büntetés terhe mellett szigorúan megkövetelik a rokkantságot igazoló okmányt. Mert lehet - gondolja az iskolázatlan ellenőr -, hogy nem is rokkant az a szemét, csak úgy le van vágva mindkét karja.

A BKV szerint helyesen jártak el írni és olvasni éppencsak alig tudó, hat kisegítőt végzett ellenőreik. "A BKV Zrt. számára kiemelten fontos a hátrányos helyzetben lévők, a mozgáskorlátozott embertársaink közlekedésének elősegítése. Ellenőreink tréningeken vesznek részt annak érdekében, hogy minden helyzetben, jogos pótdíjazási esetekben is az utasok emberi méltóságát és jogait tiszteletben tartva járjanak el" - állították a több milliárdos hiányt termelő cég milliós fizetésekben részesülő vezetői a történtek után.

(Zsindex nyomán Kuruc.info)