Miközben gyáva Orbánék nem is tartanak rendezvényt október 23-a alkalmából, a Jobbik és a Magyar Gárda nagyszabású gyűlésre készül egy történelmi helyszínen: a 2006-os tankjelenet, illetve a mieink által kirakott Szabadság felirat helyén, a most majd hasonlóképp lezárt Deák tér úttestjein. Külföldi vendégszónokként a francia Nemzeti Front szövetségesének, a Brit Nemzeti Pártnak (BNP) az elnöke, Nick Griffin lép fel. Júniusban egy időközi parlamenti választáson a BNP jelöltje még a kormányzó Munkáspártét is megelőzte, most a Jobbik áll hasonló megmérettetés előtt. A Nagy-Britanniában erősödő radikalizmusról bővebben olvashat korábbi, fényképes, összefoglaló dossziénkban. Vona Gáboréknak is van mit tanulniuk tőlük...
Október 23-án 15 órára a Deák térre hív a Jobbik és a Magyar Gárda
Az 1956-os forradalmat felelevenítő és a 2006-os rendőrterrorról is megemlékező nagygyűlésre hív a Jobbik és a Magyar Gárda. A két mozgalom hagyományosan közös ünnepségére a budapesti Deák téren kerül sor október 23-án (csütörtök) 15 órától.
Az aktuálpolitikai kérdésekre is választ adó megemlékezésen felszólal:
- dr. Morvai Krisztina jogvédő, a Jobbik EP-listavezetője
- Murányi Levente '56-os szabadságharcos és elítélt, a Jobbik alelnöke és a Magyar Gárda alapítója
- Nick Griffin, a Brit Nemzeti Párt (BNP) elnöke
- Vona Gábor, a Jobbik és a Magyar Gárda Egyesület elnöke
A rendezvényt gárdisták biztosítják.
A nagygyűlést megelőzően, 13 órától a Szabadság téri Hazatérés református templomban Dr. Hegedűs Loránt püspök ünnepi istentiszteletet tart, melyről a hívek együtt vonulhatnak át a Deák téri megemlékezésre.
Jobbik Magyarországért Mozgalom
Magyar Gárda Mozgalom

(Kuruc.info)