Az MVSZ sajtószolgálata szerint mintegy tízezer ember vett részt ma a Sátán, el a Szent Koronától! címmel meghirdetett össznemzeti tüntetésen. A résztvevők petíciót adtak át az Alkotmánybíróságnak, és közfelkiáltással pontonként elfogadták az alábbi kiáltványt.
Kiáltvány
a magyar nemzethez
Sátán, el a Szent Koronától!
1. Követeljük a magyar nemzet önrendelkezési jogának érvényesítését!

2. Követeljük a magyar nemzetet megengedhetetlen módon, a kollektív bűnösség elve alapján sújtó trianoni és párizsi békediktátumok fölülvizsgálatát, és történelmi igazság szolgáltatását Magyarország valamint az egész magyar nemzet részére!

3. Követeljük a jogállamiság és a népfelség érvényesítését!

4. Követeljük a magyar állampolgárság alanyi jogon való visszaadását a magyar állampolgárságától akarata ellenére megfosztott, minden magyar ember számára.

5. Követeljük az Alkotmánybíróság törvényes működését, a huszadik éve tartó törvénytelen működés okozóinak felelősségre vonását!

6. Követeljük a Magyar Nemzeti Bank népképviseleti ellenőrzését, és a magyar nép kárára elkövetett pénzügyi manőverek számonkérését!

7. Követeljük a mesterségesen, politikai eszközökkel létrehozott államadósság átütemezését, a nemzeti szuverenitást súlyosan korlátozó monetáris függőség felszámolását!

8. Követeljük, hogy a közrendet állami szervek tartsák fenn! Követeljük a magánhadseregek teljes körű felszámolását!

9. Követeljük a nemzeti vagyon haladéktalan felleltározását, és átfogó, országmentő nemzetgazdasági terv elkészítését!

10. Követeljük a szociális érdekérvényesítés alkotmányos és bírói garanciáját, a hajléktalanság, a fagyhalál jelenségének teljes körű felszámolását!

11. Követeljük a magzat, a gyermek, az ifjú- és időskori élet védelmét!

12. Követeljük minden törvénytelen, a népképviseleti szervek ellenőrzése alatt nem álló, titkos szervezet és az általuk megtestesített magánhatalom felszámolását!

13. Követeljük a Szent Korona és valamennyi nemzeti szimbólum megkérdőjelezhetetlen és támadhatatlan, alkotmányos és bírói védelmét!

14. Követeljük a történelmi magyar alkotmány jogfolytonosságának helyreállítását, amelynek középpontjában a Szent Korona Tan és értékrend áll!
Budapest, 2009. január 30-án
Az össznemzeti tüntetés részvevői

Képek: IRA



















Alább a Szent Korona Rádió tudósítása
18:15 A petíciót az Alkotmánybíróság képviseletében dr. Juhász Krisztián átvette a tüntetőktől. Néhány beszéd még elhangzott, majd véget ért a rendezvény.
17:40 Felszólalt még Kiss Dénes (Trianon Társaság), Schuster Lóránt és Zagyva György Gyula is. Utóbbi hangsúlyozta, hogy látványos az összefogás a nemzeti oldalon, a mai tüntetés is ezt bizonyítja. Elmondta még, hogy fideszes forrásból tudja, hogy ebben a bizonyos IMF-szerződésben az állami tulajdonban lévő gyógyvizek is benne vannak. Tehát a kormány még a természeti értékeinket is elzálogosította, nemcsak jelképeinket. Utánuk az a nő lépett színpadra, aki rátalált az elzálogosításról szóló iratokra. A résztvevők egy petíciót olvasnak fel, amit aztán megpróbálnak átadni az Alkotmánybíróságnak.
16:50 Eddig felszólalt Rácz Sándor, dr. Hegedűs Lóránt, Vörös Jolanda (Atilla Király Népfőiskola), Kiss Róbert (Magyar Gárda) és Morvai Krisztina. A Magyar Gárda főkapitánya bejelentette, hogy az ellentétes hírek ellenére is lesz Ivánon demonstráció. Morvai Krisztina egy levelet olvasott fel, amit a Világbanknak és az IMF-nek is elküldött, s amiben kifejti, hogy Magyarország nem hajlandó visszafizetni a kölcsönöket, mert ezek az intézmények is felelősek azért, hogy ide jutott hazánk.
Korábban írtuk:
A rendszerváltásnak hazudott, de a pesti utca által csak gengszterváltásnak nevezett 20 éves időszak politikai osztálya két évtized alatt végső romlásba döntötte a hazát. Mára odáig süllyedt, hogy a nagy család, a nemzet történelmi ereklyéjét, a Szent Koronát – melyért évszázadokon át legnagyobb hőseink vérüket és életüket áldozták – áruba bocsátják.
Az MVSZ Sajtószolgálatának értesülései szerint a közelmúltban – teljesen törvénytelenül – feloszlatták magát a Szent Korona Testület. (!?) Azt a testületet, amelyet az Országgyűlés „A Szent Koronának és a hozzá tartozó jelvényeknek a védelmére és megóvására, valamint a velük kapcsolatos intézkedések megtételére” hozott létre. (2000. évi I. törvény, 4. § (1)).
Hívunk mindenkit, január 30-án 16 órára Budapestre, az Alkotmánybíróság épülete elé (II. kerület, Donáti u. 35-45.) össznemzeti tüntetésre! A Szent Korona kiárusítását, az ország további züllesztését, a magyar nemzet tovább haladó szétdarabolását meg fogjuk akadályozni! (Gyülekezés 15 órakor a Battyhány téren).
A kezdeményezők minden felelős magyar szervezet és párt csatlakozását kérik, várják és elvárják, hiszen:
„A Szent Korona a magyar állam folytonosságát és függetlenségét megtestesítő ereklyeként él a nemzet tudatában és a magyar közjogi hagyományban.” (2000. évi I. tv.)
Meghívott szónokok:
Dr. Hegedűs Loránt
Morvai Krisztina,
Rácz Sándor
Patrubány Miklós
Magyarok Világszövetsége
Kiss Dénes
Országos Trianon Társaság
Dr. Papp Lajos és Jelenczki István
Kárpát-Haza Nemzetőrség
Vona Gábor
Jobbik Magyarországért Mozgalom - Párt
Kiss Róbert
Magyar Gárda
Zagyva György Gyula
Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom
Schuster Lóránt
Magyar Nemzeti Front
v. Hunyadi László
Történelmi Vitézi Rend
Dr. Kövesdy Pál
Erdélyi Körök Országos Szövetsége