A szocialisták és a liberálisok nem hajlandók tudomást venni az emberek akaratáról, az európai parlamenti választásokon azonban újabb félreérthetetlen üzenetet kaptak - mondta a "Civil" Összefogás Fórum vasárnapi demonstrációján a civil Tarlós István.
A látszat kedvéért a Polgári Szociális Bázis alapítójaként felszólaló politikus hangsúlyozta: az egy hete elért eredménnyel a Fidesz-KDNP-nek kétharmados többsége lenne a parlamentben. (S már javában vehetné fel az újabb IMF-hitelt - a szerk.)
Természetesen mentegetőzött is a héberek kedvéért egy sort, mondván, hogy Magyarország nem táptalaja a rasszizmusnak, csak az elkeseredettségnek.
A kormányellenes demonstráció résztvevői nyugodtan figyelik az ideiglenes színpadon felszólalókat, a tömegben sok magyar zászlót látni, illetve néhányan Árpád-sávos, valamint jobbikos lobogót tartanak - jelentette a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója. A környéken csak néhány járőr-párt lehet látni, az egyenruhások a forgalom irányításában segítenek. A Hősök terénél egyébként a forgalom kicsit lelassult, de folyamatos.
A szervezők bejelentése szerint a beszédek elhangzása után az Andrássy úton keresztül a Parlament elé vonulnak.
(FH nyomán)
Korábban írtuk: Megkezdődött a "Civil" (értsd: zsideszes - a szerk.) Összefogás Fórum kormányellenes demonstrációja vasárnap délután négy órakor a fővárosi Hősök terén.
A rendezvényre a kezdés idejére százak gyűltek össze. Várhatóan felszólal a "civil" szervezet több tagja mellett Tarlós István, a Polgári Szociális Bázis egyik alapítója is. (Aki persze ugyancsak civil.)
Előreláthatólag a demonstrálók délután öt óráig lesznek a Hősök terén, ahonnan az Andrássy úton és a Bajcsy-Zsilinszky úton keresztül a Parlament elé vonulnak.
(MTI nyomán)
Kapcsolódó: