Azonnali előrehozott választást követeltek a "Civil" Összefogás Fórum által a Hősök terére meghirdetett demonstráció szónokai vasárnap délután Budapesten. A tolvajpárt meg persze röhög a markába, nehogy már komolyan vegyenek olyan rendezvényeket, amelyekről pontosan tudják, hogy szájtépésen kívül semmi sem várható. A kudarc a Jobbiké is, amiért azok után, hogy Vonának nem adtak szót az előző nyugdíjas rendezvényen, pokolba kívánva gárdistát és jobbikost egyaránt, s a nemzetiek megjelenése ellen rikácsoltak több alkalommal is a sajtóban, a radikális párt elnöke oda hívta embereit, hiszen borítékolható volt a kizárólagos gőzleeresztés, melynek semmi más célja nem volt, mint hogy a Zsidesz jelezze híveinek: a párt gőzerővel dolgozik a kormány megbuktatásán. Ahogy teszi azt hosszú évek óta...

A "kritikus tömeg"...
Csizmadia László, a Patrióták a Gazdaságért és a Közjóért Egyesület elnöke mintegy 1500 ember előtt azt mondta: ha azonnali hatállyal nem oszlatják fel a parlamentet és nem írják ki az előre hozott választásokat, akkor országos sztrájkot és polgári engedetlenséget hirdetnek. (A szám az MNO, a Fidesz lapjának oldaláról származik, nem a Kuruc.info "rosszindulatú becslése" tehát.)

Hitetlen viktoriánusok kedvéért...
Tarlós István, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője (aki természetesen civil, hiszen Friczék rendezvényén csak civilek szólalnak fel, hangoztatták a legutóbbi semmittevés alkalmával is, mikor egy másik zsideszes beszélt lyukat az emberek hasába) azt állította: a megjelenő radikális erők inkább az MSZP-től, mint a Fidesz–KDNP-től hódítottak el szavazatokat az európai parlamenti választásokon (holott éppen azokat szólították meg, akik kiábrándultak mindkét, egymástól csak retorikájában eltérő párttól), míg az SZDSZ 2 százalékos eredményével „a Munkáspárt riválisává” süllyedt.

Sokadik és súlytalan "utolsó figyelmeztetés"
Fricz Tamás, a Civil Összefogás Fórum alapítója és szóvivője arról beszélt, hogy június 19-ét, amikor 1991-ben az utolsó szovjet katona elhagyta Magyarországot, nemzeti ünneppé, Magyarország függetlenségi napjává kell nyilvánítani, ezt a következő, nemzeti kormánynak kell megvalósítania. A tömeg erre hosszasan skandálta: „Elvtársak, vége!" (És persze ettől kellett volna eltakarodnia a kormánynak.)
A Civil Összefogás Fórum Utolsó figyelmeztetés címmel meghirdetett demonstrációja a Hősök terén kezdődött, majd a résztvevők az Andrássy út – Bajcsy-Zsilinszky út – Alkotmány utca érintésével átvonultak a Kossuth térre. Ott is jól megmondják majd a magukét. Mind az ezerötszázan.


Így végződik a dicsőséges menetelés ugyancsak az MNO tudósítása szerint (de közben a szégyen elkerülése végett "több ezerre" emelték a létszámot az utolsó pillanatban - mi is cseréljük hát a címben az "1500 ember sem" fordulatot "mintegy 1500 ember"-re):
A Hősök teréről a résztvevők jelentős rendőri jelenlét mellett, az Andrássy út–Bajcsy-Zsilinszky út-Alkotmány utca érintésével békésen átvonultak a Kossuth tér és az Alkotmány utca torkolatához. Itt több szónok még beszédet tartott, melyek után a tüntetés békésen véget ért.
(Mert ugye a legfontosabb a béke...)
(MTI - MNO nyomán)
Kapcsolódó: