Egy hatalom végórájának ismérve, mikor a közszolgálati - tehát a teljes társadalmat kiegyensúlyozottan ellátni igyekvő médiumon -, illetve a hozzá közel álló, hűséges cselédorgánumokon keresztül kezdi el kóstolgatni, lejáratni, hova tovább beszennyezni ellenfelét, ne adj' Isten ellenségét, elbizonytalanítva ezzel az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő másikat.
Iskolapéldája ezen agóniának, a minapi Magyar Televízió Híradója, ami szerint az ügyészség nyomozást rendelt el a már megszűnt MIÉP–Jobbik Harmadik út pártszövetség ellen az állami támogatással történt visszaélések gyanúja miatt. Ebben elhangzott, hogy a pártot az Állami Számvevőszék jelentette fel, miután súlyos hiányosságokat talált a már csupán papíron létező szervezet gazdálkodásában.
A Fővárosi Főügyészség szóvivője a híradónak elmondta, hogy az ügyészség azért rendelt el nyomozást a MIÉP-Jobbik gazdálkodási hiányosságai miatt, mert az ÁSZ jelentése alapján megállapítható volt a bűncselekmény gyanúja. Mint közölték, a 2006-os országgyűlési választásokon 2,2 százalékos eredményt elérő párt két év alatt több mint 70 millió forint állami támogatást kapott, de a pénzzel nem számolt el.
Ha szemlélődő, de mégiscsak laikus átlagpolgár volnék, vagyis hasonlatos az átlag magyarhoz, még meg is ütköznék a híren. 70 milliós sikkasztás? Jobbik? Bűncselekmény gyanúja? Nem beszélve arról, hogy 14,77%-os támogatottsággal létezik a párt és három képviselője is bent ül az EP-ben... Brrr. A hideg is kirázna. És ez a sugalmazás legaljasabb ismérve. Hogy a hír másik felét nem közlik, ezzel az információ egészétől fosztják meg a választópolgárt, dezinformálnak és manipulálnak.
A hír másik fele ugyanis az, hogy a MIÉP–Jobbik Harmadik út pártszövetség gazdálkodásához semmi köze a jelenlegi szervezethez! Ugyanis sem Csurka, sem pedig Kovács Dávid nem tagja a Jobbik Magyarországért Mozgalomnak, nem beszélve arról, hogy a MIÉP-Jobbik, mint különálló párt döntéseire és gazdálkodására a Jobbiknak semmiféle ráhatása nincs.
Ráadásul a Számvevőszék a Jobbik Magyarországért Mozgalom gazdálkodását is vizsgálta a közelmúltban, ahol is 100%-ban rendben találtak mindent és összességében a parlamenten kívüli pártok közül messze a legtökéletesebben gazdálkodik a Jobbik.
Ez a lényeg!
A lakájmédia tehát ismét dezinformál, igyekszik bogarat ültetni az emberek fülébe azzal, hogy féligazságokkal tűzdeli tele felületeit. Jellemző, s bár mostanra már meg sem lepődünk hamis videofelvételek bizonyítékként történő bemutatásán, milliárdos kormánypárti sikkasztásokon, haveri mutyikon, mégis óvatosan kell kezelni minden hírt, ami a fülünkbe jut. Még az "objektív", "kiegyensúlyozott", "közszolgálati" médiumét is. Rotyog a fazék, az ördög tervét főzi, s a hatalom önmagából kiindulva uszítja minden hozzá hű csatlósát, mert rettegve félnek attól, hogy Magyarországon végre pozícióba kerülhet egy tiszta, becsületes Új Erő.
A Jobbik közleménye újratöltve:
A MIÉP-Jobbik a Harmadik Út gazdálkodási visszásságairól megjelenő cikkekre a Jobbik azért nem kívánt reagálni, mert szervezetünknek a Harmadik Út gazdálkodásához semmi köze sincs. A MIÉP-Jobbik, mint különálló párt döntéseire és gazdálkodására a Jobbiknak semmiféle ráhatása nincs.
A Harmadik Út, mint a MIÉP és a Jobbik 2006-os választási szövetségét megtestesítő választási párt vezetői, Csurka István és Kovács Dávid nem tagjai a Jobbiknak.
A Számvevőszék ugyanakkor a Jobbik Magyarországért Mozgalom gazdálkodását is vizsgálta a közelmúltban, arról még írásos jelentés nem készült, de a szóbeli információk szerint csak apróbb hibákat találtak, és összességében a parlamenten kívüli pártok közül messze a legtökéletesebben gazdálkodik a Jobbik.
Schön Péter,
a Jobbik gazdasági igazgatója
Varga Zoltán Péter,
a Jobbik Pest megyei alelnöke,
az országos Számvizsgáló Bizottság elnöke
(Barikád)