A "Magyarországon megjelenő szélsőjobboldali veszély ellen" a "baloldal és jobboldal összefogását" szorgalmazta Bajnai.

A senki által meg nem választott miniszterelnök a Parlamentben rendezett Magyar-zsidó együttélés - együtt a közös jövőért hazug című konferencián szerdán úgy fogalmazott: "tiszta lapra van szükség a szélsőségesek ellen". Nem azt kell nézni, hogy a múltban ki mit hibázott, hanem azt, hogy most és a jövőben kiben bízhatunk – mondta a meghívott egyházi vezetők és politikusok előtt.
Minden lehetséges és alkotmányos eszközzel azért kell küzdeni, hogy a szélsőségesek ne jelenthessenek veszélyt senkire - szónokolt. A miniszterelnök szerint ez azonban nem kizárólag a kormány, hanem valamennyi politikus és polgár felelőssége, aki őszintén hisz a demokratikus értékekben, a köztársaság eszményeiben.
Magyarország igazi arca nem egy gyűlölettől eltorzult arc, még ha nem is tud mindig mosolyogni - mentegetőzött a zsidrákok előtt Balog Zoltán, az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil és vallásügyi bizottságának fideszes elnöke.
Elie Wiesel szerint "a gyűlölködők, a rasszisták, akik szégyent hoznak Magyarországra, a magyarok és a zsidók közös ellenségei". A "holokauszt tagadását" pedig törvénnyel kellene büntetni Magyarországon is – tette hozzá. A politikusokat arra kell sürgetni, hogy minél jobban és erőteljesebben ítéljék el az antiszemitizmust és a rasszizmust mind a közéletben, mind egyéb megnyilvánulásokban, így például a publikációkban is. Hatvanöt éve először a szavakban nyilvánult meg a gyűlölet, aztán váltott át a szörnyű tettekre - ismételte az unalomig ismert lemezt a szélhámos.
(MTI nyomán)
Wiesel hazánkban:




(Képek: Stop)
Kapcsolódó: