Pokorninak Hunvald mellett a helye
Friss: hírportálunk úgy értesült Novák Elődtől, hogy őt telefonon úgy tájékoztatta a BRFK korábban, hogy nyomozás indult az ügyben.
Közben kiderült: egyelőre csak feljelentés-kiegészítést rendelt el a Budapesti Rendőr-főkapitányság a XII. kerületi Hegyvidék Bevásárlóközpont 2008-as eladása miatt, tehát nem indult nyomozás - írja többek között az Index is.
Korábban írtuk: A BRFK ma elrendelte a nyomozást a XII. kerületi ingatlanpanama ügyében, miután Pokorni Zoltán polgármester cáfolat helyett egy rögtön leleplezett hazugsággal védekezett. Most már mindenki értheti, miért nyilatkozta a Magyar Hírlapnak 2009. május 30-án az álláshalmozó politikusbűnöző azt, hogy kétélű dolog az elszámoltatás. Úgy tűnik, Pokorni Zoltán Fidesz-alelnöknek nem elég az, amit országgyűlési és fővárosi közgyűlési képviselőként, valamint polgármesterként keres - hívja fel a figyelmet a feljelentő Novák Előd Jobbik-alelnök, s alább folytatja.
Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármesternek Hunvald György erzsébetvárosi kollégája mellett a helye, mivel a még szabadlábon lévő politikusbűnöző által értékbecslés nélkül előterjesztett félmilliárdos eladásról a képviselőtestület úgy döntött, hogy a beépíthetőség jelentős növeléséről csak később, a szintén a polgármester által aláírt adásvételi szerződésben esett szó. A Hír TV szerint Pokorni azt mondta: „a beépíthető négyzetméter nagyságára az adásvételi szerződésben nem tettek ígéretet.”
A felvétel és a polgármestert leleplező adásvételi szerződés itt található:
 
A Jobbik szerdai sajtótájékoztatóján kiosztott ingatlan adásvételi szerződés 1.8.3-as pontjában az olvasható: „Eladó tájékoztatja Vevőt, hogy KSZT módosítás keretében a telken elhelyezhető kereskedelmi célú épület jelenleg legfeljebb 2000 m2 bruttó szintterületi mutatójának 5000 m2 bruttó szintterületre növelését, illetve a telek vonatkozásában a terepszint alatti beépíthetőség 75 százalékról 100 százalékra növelését tervezi. Amennyiben a fentieknek megfelelő KSZT módosítások 2008. december 31. napjáig nem valósulnak meg, ezen időponttól számított 40 napon belül Vevő elállhat a szerződéstől.”
Így a rendkívül rövid pályáztatás után ingatlanhoz jutó, MSZP-s érdekeltségű Wallis messze áron alul szerezte meg a telket. Pokorni Zoltánnak szembesülnie kell saját, idén március 26-án tett, merész kijelentésével: „aki belenyúl a pénztárba, annak le fogjuk vágni a kezét”.
Novák Előd
a Jobbik alelnöke
(jobbik.hu)