A fővárosi Jobbik elnöksége és tagsága örömmel és megnyugvással vette tudomásul az úgynevezett Trianon-törvény elsöprő parlamenti többséggel történő elfogadását. Ugyanakkor a nemzeti lelkiismeret képviselőjeként is fellépő politikai erő minden eszközzel harcol a törvényhez kapcsolódóan a nemzeti többség érzékenységét sértő bolsevik és liberális örökség még meglévő társadalmi jelenléte ellen – írja közleményében Czeglédi János, a Jobbik budapesti elnöke.



A budapesti Jobbik a városkép-rendezési, kegyeleti és a magyar identitástudat erősítését szolgáló intézkedések, valamint az eljövendő rendeletalkotások során száműzni fogja a magyarok fővárosa köztereiről azokat a mementókat, amelyek népünk sorstragédiáját előidéző embereket, politikai személyiségeket mutatnak be képzőművészeti, vagy korábban annak minősített alkotások segítségével pozitív példaként a főváros közterületein. A trianoni területcsonkításban és a nagyhatalmak terrordiktátumának sikerében nagy szerepet játszott az országpusztító, hazaáruló vörös gróf, Károlyi Mihály, akinek többek között Erdély elvesztését és a magyarság számára pótolhatatlan veszteséget jelentő honfitársaink idegen uralom alá kerülését köszönhetjük.

Károlyi dicstelen és magyargyűlölő tevékenysége emellett hozzájárult a Tanácsköztársaság néven hírhedtté vált magyarellenes pogromrendszer 133 napig tartó véres rémuralmához is. A fővárosi jobbikosok ezért a párt országgyűlési képviselőinek jelenlétében 2010. június 03-án 13:00 órakor fekete gyászlepellel takarják le Magyarország keresztre feszítése 90. évfordulójának előestéjén a Parlament épületének közvetlen szomszédságában található Károlyi Mihály-szobrot – olvasható a párt sajtóanyagában. Amint a mellékelt fényképek mutatják, az akcióra sor is került, melyet szerkesztőségünk csak üdvözölni tud.

Hegedűs Tamás és Gyöngyösi Márton is jelen volt

Hegedűs Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője azt mondta, a trianoni békediktátumot Károlyinak "köszönheti" az ország. "Van-e még egy olyan ország, amely saját nemzetrontójának emel szobrot az ország háza mellett?" – tette fel a kérdést, s egyben közölte, kezdeményezni fogják, hogy a szobor véglegesen eltűnjön a térről és a budatétényi szoborparkban kapjon méltó elhelyezést.
"A Károlyi-szobor eltávolítását mind a parlamentben, mind az V. kerületi közgyűlésben kezdeményezni fogjuk majd. Ez a célunk a budapesti Szabadság téren lévő szovjet emlékűvel is" – tette hozzá Hegedűs Tamás, aki elmondta, a szovjet emlékmű helyére visszaállítanák a Trianon-emlékműcsoportot.

(Kuruc.info - MTI)