Seres Mária is részt vett azon kampányrendezvényen, melyen a csepeli MSZP polgármester-jelöltje elindította fideszes ellenfelét támadó választási hakniját – írja Seres Mária összeboltolt az MSZP-vel: Csepelen elindult a választási kampány című bejegyzésében a Csepel.info. Alább a beszámoló folytatása.



Gyorsan változik a világ a politikában: az MSZP azt a népszavazási kezdeményezést karolta fel, amely alapján tavasszal még több tucat képviselő-jelöltjüket kellett volna lemondatniuk, Seres Mária pedig most azokkal parolázott, akik legutóbb a csepeli rendőrkapitány lakásmutyijával és a kettős gyilkossággal kapcsolatban kerültek az újságok címlapjaira.


“Egyetért-e Ön azzal, hogy az országgyűlési képviselői tisztség összeférhetetlen legyen a polgármesteri tisztséggel?” – ezzel a kérdéssel gyűjtött aláírásokat Seres Mária a csepeli MSZP polgármester-jelöltjével és aktivistáival a csepeli Szent Imre téren. Bár a járókelők többsége láthatóan megszaporázta a lépteit az új színeket öltött politikusok láttán (újabban a csepeli MSZP is LMP-s zöldre váltott), arra talán mégis jó volt a választási hakni, hogy a közelmúltban pártot alapító politikus asszony és a helyi MSZP-s pártszervezet sűrűbbre szője együttműködését.


Nagy Szilveszter és Borka-Szász Tamás MSZP-s ex-frakcióvezető is ott volt

- Nagy butaság lenne azt gondolni, hogy a csepeli MSZP majd Tóth József angyalföldi polgármesternek vagy éppen Botka László szegedi polgármesternek a lemondását követeli. Itt egy egyszerű adatgyűjtésről és helyi kampányról van szó, hiszen Németh Szilárd, a Fidesz polgármester-jelöltje országgyűlési képviselő. Tavasszal meg nagyon kevés kopogtató cédulát gyűjtött össze a párt, tehát kevés pontos címre tudnának kimenni az aktivistáink. Szenteczky János most nyilván ezt az adatbázist próbálja egy kicsit felturbózni. Nincs ebben semmi meglepő – mondta el korábban lapunk érdeklődésére MSZP-s informátorunk.


Szenteczky János MSZP-s polgármester-jelölt (jobbra) nem csak a Csevak Zrt.-ben, hanem a pártban is Nagy Szilveszter (balra) főnöke

Forrásunk szerint, aki most aláírt a pártaktivistáknak, biztos lehet abban, hogy ősszel is be fognak hozzá becsöngetni az MSZP kopogtatócédula-gyűjtői. Mint azt lapunknak hangsúlyozta, az MSZP-ben több mint egy éve adták ki azt a parancsot is, hogy civil szervezeteket, szerveződéseket kell alakítani, illetve azokba be kell épülni, elfoglalni vagy legalább le kell nyúlni. Elmondása szerint Lamperth Mónika egy csepeli pártrendezvényen többek között azzal dicsekedett, hogy egymaga vagy ötven civil szervezetet mozgat úgy, ahogy éppen csak akar.
Németh Szilárd, a Fidesz polgármester-jelöltje álságosnak tartja, hogy a kerület legjobban fizetett önkormányzati cégvezetője, MSZP-s polgármester-jelölt aláírásokat gyűjt ahelyett, hogy dolgozna, és legalább a Csevakhoz kapcsolódó folyamatos botrányokat és mutyikat szüntetné meg. Mint ismert, épp a közelmúltban robbant ki a csepeli rendőrkapitány lakásbotránya: kiderült, hogy Császár Mihály az MSZP-s polgármester-jelölt tudtával szerzett magának egy szociális bérlakást, amelyet a polgármester-jelölt által vezetett önkormányzati cég 2,5 millió forintért felújított, majd 3 millióért eladott a rendőrkapitánynak.
- Seres Mária kezdeményezéséről az a véleményem, hogy sok ember valóban csak egy dologra képes koncentrálni. Azoknak ajánlatos ott is maradni. Azt látom ugyanakkor, hogy Magyarország tíz legsikeresebb polgármestere közül kilenc ma és korábban is egyszerre volt országgyűlési képviselő és polgármester, tehát Seres Mária állításait semmi sem támasztja alá. Sőt, a tapasztalatok szerint a parlamenti képviselőség még lehetőség is arra, hogy a települést jobb helyzetbe hozza egy polgármester – hangsúlyozta lapunknak Németh Szilárd, a Fidesz polgármester-jelöltje.
Kapcsolódó: