Nem biztos, hogy az az elkövetője az alsóörsi rendőrgyilkosságnak, akit jelenleg a nyomozás adatai és a sajtóértesülések alapján valószínűsítenek - írja a Napi Ász.
A bulvárlap két eddig figyelmen kívül hagyott elméletet vázol fel. Az egyik szerint több elkövetőről beszélhetünk, egyikük lelőtte a bepánikolt másikat, hogy ne legyen tanú a bűntényre, hogy ne legyen, aki feladja őt. A valódi tettes pedig elhagyta a helyszínt, hiszen úgy gondolta, hogy a halott civilt fogják elkövetőnek nyilvánítani.
A másik verzió szerint valóban szerelemféltés állhat a tragédia mögött, ám nem két férfi - a rendőr és a gyilkos - kapcsolatáról van szó, hanem egy szerelmi háromszögről: a főtörzsőrmester annak a férfinak az élettársával jött össze, aki később végzett vele.
Utóbbit a bulvárlap arra alapozza, hogy Alsóörsön egy gyászoló rendőr azt mondta: sajnálom ezt a szerencsétlen Jánost, nem kellett volna ennek az állatnak a nőjével összefeküdnie.
Nem vethető el a homokos verzió sem
Magánéletbeli problémák miatt ölhette meg Sz. Bálint Gamauf János rendőr törzsőrmestert - írja a Blikk. A Borsonline úgy tudja, a rendőri vezetés is zavarban van az ügy háttere miatt, ezért nem nyilvánították még hősi halottá a lelőtt rendőrt.
Gamauf János és Sz. Bálint gyakran mutatkozott együtt Balaton-parti szórakozóhelyeken, ismerték egymást. Néhány hónapja a rendőr egy Almádiban élő férfival került közelebbi kapcsolatban, ám erről a Svájcban élő Sz. Bálint sokáig nem tudott - értesült a bulvárlap.
A Blikk svájci forrásokból megtudta, Sz. Bálint Baselstadt kantonban élt az édesanyjával, elvált, van egy lánya. Gyakran hazajött Magyarországra, Alsóörsre a nagymamájához. Az egyik szomszéd szerint Bálint valami katonaféle volt.
Sz. Bálint egy lövészklub tagja volt Svájcban. Az eredményei javuló lőkészségről tesznek tanúbizonyságot. 2008-ban a 200–300. helyezés közötti eredményt lőtt, tavaly azonban már 8. is lett egy versenyen. Mindezt 300 méterről, a svájci hadseregben rendszeresített Stgw 90-es, 5,6 milliméter kaliberű rohamkarabéllyal - olvasható a lapban.
A rendőrség még nem nyilatkozott arról, hogy hősi halottá nyilvánítják-e a szolgálatteljesítés közben megölt kollégájukat - írta a Borsonline. Valószínűleg a rendőri vezetés is zavarban van az alsóörsi ügy miatt, ugyanis már a gyilkosság napján felmerült, hogy Gamauf főtörzs és gyilkosa szerelmi viszonyban állt egymással.
További kapcsolódók: 
Korábban írtuk: Homokos hiszti állhat az alsóörsi gyilkosság (és öngyilkosság) hátterében
"Szerelemféltés" áll az alsóörsi rendőrgyilkosság hátterében, állították az áldozatot és a tettest is jól ismerő helybeli forrásaink - írja az ATV honlapja. A rendőrt lelövő férfi öngyilkos lett, és meghalt egy az ügyhöz semmilyen módon nem kapcsolódó 21 éves, vétlen főiskolás is.


Mint ismeretes, szerda hajnalban, éjfél után kezdődött Alsóörsnél az a lövöldözés, mely során egy rendőr és egy civil személy életét vesztette. Gamauf János főtörzsőrmester és társa, egy szakközépiskolás rendőrgyakornok egy Ford Fiesta utasait igazoltatta, amikor egy arra haladó sötét színű autóból tüzet nyitottak rájuk. Gamauf Jánost a hátán érték a gyilkos lövések. Meghalt az igazoltatott autóban ülő 21 éves fiatalember, N. Ádám is, egy másik utas pedig megsérült. A Ford Fiestában ülő öt utas - 16-25 év közötti Zala megyei fiatalok - egy Zala megyei szórakozóhelyről tartottak hazafelé, amikor igazoltatták őket.
A Független Hírügynökség információi szerint az igazoltatást végző rendőröktől 30 méterre egy autó állt meg, abból kifejezetten a rendőrt vették célba: négy lövés a testét, egy a fejét érte. A Fiestában ülő fiatalokat eltévedt lövedékek találták el.

A rendőrség közlése szerint Gamauf Jánosnak esélye sem volt arra, hogy szolgálati fegyverét elővegye, a testét ért lövésekbe azonnal belehalt. A Kossuth Rádió szerint tizenkét lövésnyomot találtak, fültanúk sorozatlövésről számoltak be, ezek alapján feltételezhető, hogy automata kézi fegyverből, géppisztolyból adták le a lövéseket.
Az ATV információi szerint a gyilkosság hátterében "szerelemféltés" áll. A meggyilkolt főtörzsőrmester ismeretségi köréből úgy értesültek, hogy a rendőrrel az a Bálint keresztnevű férfi végzett, aki kevéssel a gyilkosság után öngyilkos lett, s akinek holttestét fekete színű autója mellett találták meg a nyomozók a nap folyamán.
Több, egymástól független, névtelenséget kérő informátoruk szerint Bálint Svájcban dolgozott, de a nyarakat Magyarországon töltötte. Közte és Gamauf János között "szerelmi kapcsolat" állt fenn, ami azonban az utóbbi időben megromlott. Forrásaik szerint az ebből fakadó "szerelemféltés" vezethetett a végzetes éjszakáig, amikor Bálint kivégezte Gamauf Jánost, majd röviddel később saját életét is kioltotta. Az Index korábban azt írta, a nyomozók vizsgálják, hogy szerelemféltés vagy más magánéleti probléma állhatott-e a gyilkosság hátterében.
A meggyilkolt főtörzsőrmester baleseti helyszínelő volt, a nyári turisztikai szezonban látott el járőrszolgálatot Alsóörsön. A cionista tévé információi szerint jólszituált családból származott. Az áldozat nőtlen volt, saját lakásában egyedül élt. 
Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere úgy nyilatkozott, hogy Alsóörsön egyáltalán nem jellemző a bűnbandák jelenléte, illetve működése, sőt, a község közbiztonsága mindezidáig kifejezetten jónak volt mondható, ezért kizártnak tartja, hogy a rendőr elleni maffiaszerű leszámolásról lenne szó.
(MTI - FN - ATV nyomán, kép: Heti Válasz)