Végre a helyére kerülhet
Csurka István és Kovács Dávid, a MIÉP-Jobbik a Harmadik Út nevű, 2006-ban bejegyzett választási párt társelnökei aláírási jogukkal visszaélve gyakorlatilag megpuccsolták a pártot. A 2,2%-os eredmény alapján négy évre járt összesen kb. 150 millió forintos állami támogatást egyszerűen lenyúlták az anyapártoktól. A Jobbik-gyalázásban élmunkás Csurka már csak a Fidesz hálájában bízhat.
A MIÉP és a Jobbik 2006-os kényszerházasságából létrejjött választási párt megpuccsolásának szövevényes ügye (melynek hátteréről csak a Kuruc.info számolt be) tovább folytatódik. Kovács Dávid, a Jobbik alapító elnöke lemondott a Harmadik Út éléről is, miután a mór megtette kötelességét. Helyére a MIÉP-es Kovács László került, most ő társelnökösködik az öreg Raszkolnyikovval a MIÉP-Jobbik rövidítésű fantompárt élén. (Idén augusztus 20-a óta a szenilisedő Csurka helyett a nyilvános beszédeket Kovács László MIÉP-elnökhelyettes mondja, aki Lázár János jóvoltából Hódmezővásárhelyen fideszes egyéni képviselő is, így tulajdonképpen egyszerre három párthoz kötődik a Csurka-csicska.)

Társtettesek
Csurka a Jobbik-ellenes harcáért akár még Kossuth-díjat is kaphat, és egykori ügynökként is a rendszer védelemében részesül. Viszont a piszkos munkát (a Jobbik lejáratását) nem vállaló Kovács Dávid elsőként lett gyanúsított. A Károli Gáspár Református Egyetem bölcsészkarán tanító - amúgy rendkívül lusta, bár értelmes - tolvajjal, K. Dáviddal szemben a Jobbik fikázását vállaló, szörnyen középszerű, alkoholista Nagy Ervin hiába fő bűntársa a Harmadik Útban, ő is érinthetetlen. 
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal várhatóan márciusban lezárja a még 2009 nyarán indult nyomozást a MIÉP-Jobbik-Harmadik Út gazdálkodásának ügyében. Az ügynek Kovács Dávid egykori társelnök 2010. novemberi meggyanúsítása után újabb gyanúsítottja is van. A Független Hírügynökség úgy tudja, Csurka Istvánról van szó, akit nem sokkal a másik társelnök után gyanúsítottak meg.
A párt a gyanú szerint nem számolt el megfelelően 70 millió forint állami támogatással, amelyet az első két év alatt kapott. A feljelentést akkor az Állami Számvevőszék tette. Mint a Független Hírügynökség korábban hírül adta, 2010 novemberében gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben Kovács Dávidot.

Raszkolnyikov elvtársnak konyec

A Független Hírügynökség kérdésére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal most úgy tájékoztatott, hogy a "folytatólagosan elkövetett számvitel rendjének megsértése bűntett gyanúja" miatt indított nyomozást várhatóan márciusban, vádemelési javaslat megtételével befejezik.
(FH, Kuruc.info)