Feljelenti az Echo TV-t az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) volt elnöke, mert szerinte a Világpanoráma című műsorban "náci és uszító" kijelentések hangzottak el a napokban egy műsorvezető szájából.

2008-ban Árpád-sávosunk volt a fő ellenség

Kolompár Orbán közölte: "Egy újságíró kijelentéseivel megpróbálja szembeállítani a többséget a cigánysággal, embereket lázít".
Szerinte a műsorban elhangzott kijelentés - miszerint Magyarországon cigányterrorizmus van - és "a hasonló uszító beszédek" miatt történtek 2008-ban és 2009-ben a "romák elleni támadások", amelyek hat halálos áldozatot követeltek. Ezért felszólítják a kormányt, védje meg a "kisebbségi közösséget", a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa pedig indítson vizsgálatot, és vonja meg a kereskedelmi televízió sugárzási jogát.
Balog József, az OCÖ volt elnökhelyettese, az Magyarországi Cigányok Országos Fóruma (MCF) civil szervezet alelnöke ennek kapcsán úgy fogalmazott: "A cigányságot nem lehet bűnbakká tenni az ország gazdasági helyzetéért, és nem lehet áldozati bárány mások bűneiért".
(MTI nyomán)