A túlélő
"A múlt nagy vitái még mindig itt vannak közöttünk" - közölte a Fidesz parlamenti frakciójának sajtóosztálya a képviselőcsoport egyik tagjának, Wittner Máriának az Országgyűlésben csütörtökön elmondott szavaira reagálva.
Wittner Mária Novák Előd felszólalására reagálva - amelyben a jobbikos politikus arról beszélt, hogy Horn Gyuláék komolyabban vették a nemzeti együttműködést, mint a jelenlegi kormánypártok - hóhérnak nevezte a volt szocialista kormányfőt, majd úgy folytatta: "most pontosan a miniszterelnökünknek a jóvoltából, az önök, az én adómból és mindenki adójából, de emberségből már három éve ott kezelik, és ott vergődik a Honvédkórházban, mert képtelen meghalni". (Videó itt.)
A Fidesz-frakció sajtóosztálya ezzel kapcsolatosan az MTI-vel azt közölte: "mi a tisztelet kultúrájának pártján vagyunk, de itt egy kegyetlen megtorlásba és diktatúrába torkolló szabadságharc túlélőinek egymás közötti vitájáról van szó. Ez is azt bizonyítja, hogy a múlt nagy vitái még mindig itt vannak közöttünk."
Mi pedig csak azt nem értjük, miért ölték meg a zsidók szegény Eichmannt a második világháború után, hiszen hozzájuk hasonlóan ő is túlélő volt...
(MTI nyomán)