Gyalázatos az ítélet, és sértés az újvidéki mészárlások áldozataira nézve - kommentálta Képíró Sándor felmentését Ephraim Zuroff, a Wiesenthal Központ fő "nácivadásza" a The Jerusalem Postnak.

A magyargyűlölő zsidó az ítélethirdetésen
- Felháborító és felfoghatatlan az ítélet a bizonyítékok, az eseményekről való ismereteink és Képíró ezekben játszott szerepe fényében. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy megváltoztassuk, és gondoskodjunk arról, hogy Képíró a börtönben fogja befejezni az életét, nem pedig békében és nyugalomban, mint amire a mai ítélet feljogosítaná - ígérte a zsidó.
"Egy társadalom, amely nem érett meg arra, hogy szembenézzen a múltjával"
Ana Frenkel, a Wiesenthal Központ újvidéki irodájának képviselője úgy vélekedett, hogy az ítéletben "nincsen semmi váratlan egy olyan társadalom részéről, amely még nem érett meg arra, hogy szembenézzen a múltjával".
"Első fokon meghozott ítéletről van szó, amelyet nem kommentálhatunk. Persze nem vagyunk vele elégedettek, és azt várjuk, hogy a magyar ügyész hivatala nyújtson be fellebbezést" – mondta Bruno Vekaric, a Háborús Ügyekben ítélkező Szerb Törvényszék szóvivője, akit a Tanjug szerb hírügynökség idézett. (MTI)
(Kuruc.info - The Jerusalem Post nyomán, kép: Index)