Olvasóink a fenti címekkel találkozhattak portálunkon az elmúlt hetekben. Erre mit látunk ma a Magyar Nemzet Online címlapján? Itt a legújabb "fideszes ötlet". Ráadásul attól a Wittner Máriától, aki '56-os elítéltként maga sem szavazta meg ugyanezt a javaslatot korábban csak azért, mert a Jobbiké volt (lásd az első kapcsolódó anyagot)... Mint ahogy nem támogatta a Károlyi-szobor és a szovjet emlékmű eltávolítását sem.

A teljes MTI-hír:
Hétfői ülésén napirendre veszi a Fidesz parlamenti frakciója a szocializmus egykori vezetőit megillető kiemelt nyugellátások megvonásának kérdését – mondta el az MTI-nek csütörtökön Wittner Mária, akinek javaslatára a kormánypárti képviselőcsoport foglalkozik majd a témával.
A fideszes országgyűlési képviselő, ’56-os halálraítélt kifejtette: a tanácskozáson arra tesz majd javaslatot, hogy a frakció szakmai osztálya alkosson jogszabálytervezet arra, hogy vonják meg az áldozatokénál „szemérmetlenül” magasabb nyugdíjat azoktól a „hóhéroktól”, akik „az előző rendszerből éltek”, köztük munkásőröktől, párttitkároktól. Ezt a pénzt pedig 56-os szervezeteknek és a megtorlások áldozatainak adná. Mint fogalmazott, „végre igazságot kellene tenni ebben az országban”.
Wittner Mária elmondta, mindezt több magánszemélynek és ’56-os szervezet képviselőjének, így például a Történelmi Igazságtétel Bizottságot (TIB) vezető Regéczy-Nagy Lászlónak a megkeresése után kezdeményezi.
Regéczy-Nagy László az MTI-nek úgy fogalmazott, az előző rendszer vezetőinek kiváltságai máig érintetlenek, „a kommunista állam akkor a hatalmukat védte, a jogállam ma a pénzüket védi”. Mindketten rámutattak arra, hogy az ’56-osoknak járó nyugdíjkiegészítés mértéke a Gyurcsány-kormány döntése miatt évek óta nem emelkedik, amit elfogadhatatlannak tartanak.
Friss: A javaslat kiherélésétől tart a Jobbik
A Jobbik üdvözli, hogy a Fidesz végre kihátrált kommunista bűnösök luxusnyugdíjai mögül, és a kormánypárt parlamenti frakciója hétfői ülésén napirendre veszi a szocializmus egykori vezetőit megillető kiemelt nyugellátások megvonásának kérdését - mondta az ellenzéki párt alelnöke pénteken Budapesten. Novák Előd szerint ugyanakkor időhúzás, hogy erről szóló, tavaly nyáron benyújtott és tárgysorozatba is vett javaslatukat még mindig nem kezdte el tárgyalni a parlament.
Wittner Mária fideszes országgyűlési képviselő, '56-os halálraítélt csütörtökön jelentette be: a hétfői Fidesz-frakcióülésen arra tesz majd javaslatot, hogy a képviselőcsoport szakmai osztálya alkosson jogszabálytervezet arra, hogy vonják meg az áldozatokénál szemérmetlenül magasabb nyugdíjat azoktól a hóhéroktól, akik az előző rendszerből éltek, köztük munkásőröktől, párttitkároktól. Ezt a pénzt '56-os szervezeteknek és a megtorlások áldozatainak adná.
Novák Előd emlékeztetett arra, hogy a Jobbik már tavaly júliusban benyújtott egy erről szóló törvényjavaslatot az Országgyűlésnek, ami tárgysorozatba is került, azonban általános vitáját azóta sem folytatták le.
A jobbikos politikus szerint éppen ezért ennek az ügynek nem a Fidesz frakcióülésére, hanem az Országgyűlés elé kellene kerülnie. A Jobbik hétfőn ismételten kezdeményezni fogja a napirend kiegészítését a már benyújtott törvényjavaslattal - közölte, hozzátéve: gépi szavazást kérnek majd a kiegészítésről, hogy kiderüljön, kik azok, akik időhúzásra játszanak.
Novák Előd azt mondta, attól tartanak, hogy a kormánypárti többség ki fogja herélni a javaslatot, hiszen a Jobbik szándékai szerint nemcsak a hóhérokat, hanem az előző rendszer haszonélvezőit is érintené a kiemelt nyugdíjak megvonása.