A BKV rövidesen csődbe mehet, ha nem kap ismét állami forintmilliárdokat, ám eközben állami vezetőket megillető luxuskocsival furikázik a BKV-t is irányító Budapesti Közlekedési Központ (BKK) minden tizedik dolgozója.
Az egykor harcos civil közlekedési aktivista, Vitézy Dávid által vezetett BKK jelenleg alig több mint 100 főt foglalkoztat, a budapesti tömegközlekedés megszervezésével megbízott társaság mégis 12 fős luxusautó-flottáról írt alá bérleti szerződést – derül ki a Blikk birtokába került dokumentumokból. Kiderült: tíz, extrákkal felszerelt, vadonatúj Skoda Superb már meg is érkezett a BKK-hoz. Sőt az egyiket Vitézy Dávid vezérigazgató és a főtanácsadójának kinevezett Nagy Levente már használja is. Ilyen felső középkategóriásnak számító személyautókkal járnak egyébként a miniszterek és az államtitkárok is.


A Blikk fotós bizonyítékhoz is jutott. A szerkesztőség birtokában lévő képeken jól látszik, amint Vitézy Dávid és Nagy Levente kiszáll az új Skoda Superbből a BKV egyik telephelyén, miután a BKV tanulóbuszát követve behajtottak oda. A hátsó ülésen utaztak, az autót szolgálati sofőr vezeti. (A 26 éves Vitézy vezérigazgatónak nincs jogosítványa.)
Egy ilyen jármű felszereltségtől függően 7–12 millió forintba kerül, a havi bérleti díja pedig 200–400 ezer forint lehet. Arra a kérdésre, hogy a BKK mennyit fizet az új autóflottáért, lapzártáig nem kaptak választ a cégtől. Válasz hiányában azt sem derült ki, hogy miért van szükségük ennyi új autóra. Internetes oldalukról viszont kiderül, hogy áprilistól decemberig mintegy 6 millió forintért vásárolnak üzemanyagkártyát.

A BKV tanulójáratát követi a telephelyre az új Skoda Superb
Vitézy Dávid korábban a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szóvivője, s a BKV felügyelőbizottság akkori ellenzék által delegált tagjaként felemelte a szavát a BKV új autóflotta-beszerzése miatt. Kezdeményezte, hogy hozzák nyilvánosságra a BKV összes autóbérlési szerződését.
(Blikk nyomán)