Fegyveres bankrablás vádjával állt csütörtökön a Bács-Kiskun Megyei Bíróság elé Fodor András, a Fiatal Baloldal korábbi kecskeméti elnökségi tagja - írja a baon.hu.


A vádirat szerint a vádlott és társa 2009. szeptember 11-én a délelőtti órákban gépkocsival felkeresték az ágasegyházi Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezetet. Itt a másodrendű vádlott az épület előtt várakozott, mialatt Fodor András – engedély nélkül magánál tartott – gázriasztó pisztollyal belépett az ügyféltérbe. Fegyverét az ügyintézőre fogta, akit arra kényszerített, hogy 1 millió 723 ezer forintot adjon át neki. A zsákmány nem került elő.
Fodor András neve – tanúként – merült fel korábban a Zuschlag-perben. De Fodor Andrást végül nem hallgatta meg a Zuschlag-bíró, mert szükségtelennek vélte a vallomást.
A fiatal politikus a bankrablással kapcsolatban ma elismerte a bűnösségét, és magára nézve terhelő vallomást tett.
(Híradó)
Frissítés: a Baon eredeti cikkében további érdekességek olvashatók; kiderül, hogy igazi MSZP-sről van szó:
Az egykori baloldali politikus elmondta, hogy ő és a bűntársa is kábítószereztek korábban: több alkalommal kokaint szívtak, amit Budapesten vásároltak. Állítása szerint ez volt az oka annak, hogy bűntársa – akinek műszaki üzlete volt Kecskemét belvárosában – eladósodott. Eközben ő is megszorult anyagilag, ezért egy helvéciai uzsorástól hitelt vett fel. Biztosítékul előbb a barátnője kocsiját hagyta ott az uzsorásnak, majd miután emiatt feljelentette őt a rendőrségen a hölgy, a felesége kocsijára cserélte ki a barátnő autóját.
A Fiatal Baloldal korábbi prominense ezután úgy szeretett volna pénzhez jutni, hogy saját szüleit csapja be. Bűntársával kiötlötték, hogy azt mondják telefonon a papának: németországi útja során lekapcsolták a rendőrök egy korábbi adótartozása miatt Fodor Andrást. Akit csak úgy engednek ki a német börtönből, ha édesapja kifizeti az ötezer eurós tartozást.
Apuka végül nem fizetett, mert kiderült, hogy nem igaz a történet, aminek egyébként némi valóságalapja azért volt. Fodor Andrást ugyanis 2010-ben csalás miatt letartóztatták Ausztriában, ahol el is ítélték emiatt.
A hentes szakmunkás végzettségű, azonban a jelek szerint a bűnözésben is meglehetősen jártas Fodor András végül arra az elhatározásra jutott, hogy kirabolják az ágasegyházi takarékszövetkezetet. Két – más vallomása szerint három – alkalommal is megjelentek a bank előtt egy autóval, aminek a rendszámát fekete szigetelőszalaggal IAP-ról TAR-ra változtatták. Azonban minden alkalommal inába szállt a bátorság a férfinak: nem mert bemenni a bankba. Végül csak összeszedte magát és utolsó alkalommal egy baseballsapkával és szemüvegben a fején, a kezében pedig egy riasztópisztolyt tartva belépett a helyiségbe. A többit már tudjuk…
A zsákmány azonban a mai napig nem került elő. A férfi azt állítja, hogy két nap múlva Budapesten eljátékgépezték az 1.7 milliót. Két-három hét múlva azután ő besétált a rendőrségre, ahol az egész bankrablási történetet elmondta egy nyomozónak. „Feldobva” ezzel a bűntársát (barátját), és azt állítva, hogy ő nem vett részt ebben, csak „hallomásból” tud róla.
A bíróságon tett mai kihallgatása végére azután még egy rejtélyre fény derült: miért is van gézkötés Fodor András fején? Nem azért, mintha a börtönben megverték volna, hanem egy korábbi közlekedési balesetben szerzett sérülés miatt csúnya seb maradt a koponyacsontján, ezért a kötés…