Több mint hárommillió forint prémiumot ítélt meg Ókovács Szilveszternek a közmédiumokat felügyelő Közszolgálati Közalapítvány kuratóriuma.
„A Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriuma (...) a Duna Televízió Nonprofit Zrt. korábbi vezérigazgatója, Ókovács Szilveszter 2011. évre vonatkozó időarányos prémiumát 3 327 575 Ft összegben határozza meg" – derül ki az alapítvány december 14-i nyilvános jegyzőkönyvéből. A kuratórium 5 igen, 2 nem, 1 tartózkodás mellett fogadta el a prémium megfizetését.
Az operaénekesként és műsorvezetőként is ismert Ókovács Szilveszter a televíziózással 2001-ben, a Satelit csatorna riportereként került állandó kapcsolatba. 2002. december 1-jétől 2010. novemberig a HírTV műsorvezetőjeként, szerkesztőjeként dolgozott. Tavaly november 18-án a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriuma a Duna Televízió vezérigazgatójává választotta, majd idén augusztusban kinevezték a Magyar Állami Operaház irányításával kapcsolatos feladatok ellátására. Ezt követően egy hónappal megvált a Duna Televízió vezérigazgatói posztjától.
(Hír24)